h

Forse overlast van huisjesmelkers in Groot Driene

2 februari 2022

Forse overlast van huisjesmelkers in Groot Driene

Foto: SP Hengelo

De SP in Hengelo is klaar met mensen die woningen opkopen om er zelf flink geld aan te verdienen. Meldingen van buurtbewoners in Groot Driene gaven aan dat huisjesmelkers tientallen arbeidsmigranten dicht op elkaar in gewone rijtjeswoningen huisvesten. Voor bewoners is dit een enorme aanslag op hun woonplezier: “Niets ten nadele van deze mensen, maar waarom met zovelen in een woning in onze buurt? Zij wonen er tijdelijk, zijn geen familie, maar slapen er wel met zijn tienen.”

Er is veel overlast van geparkeerde busjes of leaseauto’s in de straat, lawaai vanuit deze woningen en de achtertuinen voor buren die voorheen rustig woonden.

De SP verwijt de huidige wethouder van Wakeren dat hij deze handschoen die de SP een jaar geleden heeft neergelegd niet heeft opgepakt. Ze eist een zelfwoonplicht in te voeren.

De SP vindt al langer dat mensen die een woning kopen in Hengelo ook zelf de bewoners moeten zijn. Er is een grote groep van woningzoekenden, starters en doorstromers die in de huidige wooncrisis geen huis kunnen vinden. SP Raadslid Vincent Mulder:

“Die wooncrisis is een gemaakte crisis door de afgelopen regeringen die vonden dat wonen een markt moest worden. Ik zie nu weer in Groot Driene hoe dit uitpakt. De snelle jongens overbieden de vraagprijs van een woning met 30.000 euro omdat ze een verdienmodel hebben in het doorverhuren naar vrijwel rechteloze arbeidsmigranten. Ze worden bediend door uitzendbureau’s die Polen, Bulgaren, Tjetsjenen ronselen om hier te komen werken. En de bedrijven waar ze voor werken malen nergens om.”

Mulder wijst naar de aanbevelingen van de commissie Roemer die in opdracht van de Tweede Kamer scherpe adviezen heeft geformuleerd voor waar bedrijven en uitzendbureau’s die arbeidsmigranten inzetten zich aan moeten houden.

Reactie toevoegen

U bent hier