h

Meer zekerheid voor standplaatshouders

2 januari 2022

Meer zekerheid voor standplaatshouders

Foto: SP Hengelo

Standplaatshouders bij wijkwinkelcentra, zoals vis- en kaasboeren,hebben betere regels afgedwongen na een succesvolle strijd, ondersteund door de SP.Er zouden vanaf 1 januari nieuwe regels gaan gelden, waarbij deondernemers zomaar hun vergunning konden kwijtraken en de vertrouwde plek voor hun kraam zouden verliezen. De SP maakte er werk van en moedigde de standplaatshouders aan zich te verenigen. Dat hielp: Er is afgedwongen dat ze nog minstens tien jaar op hun vaste plek kunnen staan.

Huy Pham Duc, die een kraam met Vietnamese specialiteiten heeft en elkeweek bij de winkelcentra Esrein en Klein Driene te vinden is, maaktezich flink zorgen:

“Het voortbestaan van mijn bedrijf stond op het spel. Binnen een paar maanden had ik mijn plek kunnen kwijtraken, waardoor ik weer van voor af aan kon beginnen. Het zou onmogelijk zijn geweest om op die manier een bedrijf in de benen te houden.”

De SP organiseerde een politieke bijeenkomst, waar veelstandplaatshouders van zich lieten horen en uiteindelijk ook anderepartijen aandrongen op veel ruimere regels. Inmiddels zijn er forsverbeterde regels in werking, waarbij de huidige standplaatshouders zichvoor de komende tijd geen zorgen hoeven maken over hun plek.SP-raadslid Hugo Koetsveld is tevreden:

“Het is mooi om te zien dat deze groep kleine ondernemers samen een vuist heeft gemaakt en betere voorwaarden heeft afgedwongen.”

Pham Duc is opgelucht:

“Ik kan nu weerplannen maken en vooruit kijken!”

Reactie toevoegen

U bent hier