h

Hugo Koetsveld gekozen tot lijsttrekker SP

1 december 2021

Hugo Koetsveld gekozen tot lijsttrekker SP

Foto: SP Hengelo

Hugo Koetsveld is tijdens de ledenvergadering van de SP op dinsdag 30 november gekozen tot lijsttrekker van de SP in Hengelo voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Koetsveld maakt sinds 2014 deel uit van de SP-fractie in de Hengelose raad en heeft zich in die periode bewezen als een zeer betrokken raadslid, van alle markten thuis, dat steevast de gelijke rechten en kansen van mensen op nummer 1 plaatst en naar voren brengt.

Koetsveld zelf over zijn verkiezing: “Het is een geweldige eer, dat ik voor het eerst de lijst mag aanvoeren van de beste partij van Hengelo. Het vertrouwen dat de leden mij hebben gegeven doet mij heel erg goed. De komende vier jaar wil ik mij met de nieuwe fractie voor meer dan 100% in zetten om zo veel mogelijk van het SP verkiezingsprogramma te verwezenlijken”. De afgelopen periode heeft Koetsveld zich daarin vooral beziggehouden met duurzaamheid. “Een onderwerp dat de komende periode ook heel belangrijk zal blijven en waarbij voor mij voorop staat, dat er veel draagvlak is bij de mensen voor de besluiten die genomen worden. Dat geldt voor de eventuele plaatsing van windmolens, maar ook over de aanleg van een warmtenet en de aansluiting daarop”.

Mariska ten Heuw lijstduwer

De verkiezing van Koetsveld als lijsttrekker betekent dat voor het eerst sinds 2006 huidig SP-wethouder Mariska ten Heuw de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen niet aanvoert. Zij staat als lijstduwer op plaats 30. Ten Heuw: “Het zijn verkiezingen voor de gemeenteraad. De mensen die nu bovenaan de lijst staan willen ook allemaal in de gemeenteraad. Ik ben voor mezelf tot de conclusie gekomen, dat ik – wat de uitslag van de verkiezingen ook zal zijn – sowieso de komende periode niet toetreed tot de raad. Daarvoor ben ik met bijna 12 jaar te lang wethouder en verantwoordelijk voor het uitvoeren van het beleid dat de raad bepaalt. Dan moet je ook niet hoog op de lijst willen staan. Ik vind daarom dat de plek als lijstduwer aangeeft wat ik voel: een lijst die ik voor meer dan 100% steun!”

Floor van Grouw stavast op 10

Huidig SP-fractievoorzitter Floor van Grouw staat op plaats 10. Een plek die hij mede op eigen verzoek inneemt. “Ik heb bijna zestien jaar met heel veel plezier deel uit gemaakt van de Hengelose gemeenteraad. Een periode waarin de SP als grootste oppositiepartij toegroeide naar een vaste waarde in het gemeentebestuur. Dat heeft de nodige energie gekost. Ik merk dat ik het ook tijd vind om binnen en buiten de partij andere taken op mij te gaan nemen. Ik ben ontzettend blij dat Hugo Koetsveld het stokje overneemt”. Met plek 10

geeft Van Grouw wel aan dat indien er om wat voor reden de komende periode een beroep op hem wordt gedaan, hij er zeker zal staan.

De hoogste nieuwkomers op de SP-lijst zijn op nummer 3 Gerrit-Jan Leusink en Marein Spekreijse op nummer 5. Leusink is actief in de zorg, maakt deel uit van een wijkteam in Enschede en Spekreijse runt sinds kort een eigen bedrijf dat adviezen geeft op het gebied van duurzaamheid. Quotes…..

Hengelo sociale stad

De leden van de SP stelden tijdens de ledenvergadering ook unaniem het verkiezingsprogramma vast. Koetsveld geeft aan dat de koers die de SP in Hengelo vaart, bestendigd zal worden: “Hengelo is een sociale stad, en dat bouwen we verder uit. De komende jaren zal de SP-fractie zich vol energie inzetten voor belangrijke zaken die het sociale karakter van Hengelo versterken, zoals het schrappen van de marktwerking in de zorg, het bouwen van minimaal 250 betaalbare huur- en koopwoningen per jaar en het op peil houden van een ruimhartige armoedebeleid.

De vastgestelde kandidatenlijst:

1. Hugo Koetsveld

2. Vincent Mulder

3. Gerrit-Jan Leusink

4. Gerard Vennegoor

5. Marein Spekreijse

6. Ria Rouwet-Smits

7. Ellen Westendorp

8. Samuel de Koning

9. Andries Bruinsma

10. Floor van Grouw

11. Emiel Stolp

12. Welmoed Zweers

13. Hanneke ten Cate

14. Jolanda de Lang

15. Geert Meuffels

16. Annemiek Paalman-Huiskes

17. Tineke Kusters

18. Errol Herder

19. Trudie Scheltema

20. Marijke Agterbosch

21. Bill Brugman

22. Herman Kassenberg

23. José Kamphuis

24. Odilia Lindeman Eduardo

25. Hans Oosterwal

26. Henk Kippers

27. Riny Janszen

28. Marcel Oude Reimer

29. Henk van de Wetering

30. Mariska ten Heuw

Reactie toevoegen

U bent hier