h

SP feliciteert huurders met huurbevriezing!

10 februari 2021

SP feliciteert huurders met huurbevriezing!

Foto: SP Hengelo

De SP Hengelo is zeer verheugd dat de Tweede Kamer gisteren in meerderheid het kabinet opdracht heeft gegeven de huren per 1 juli van dit jaar niet te verhogen. In de Hengelose raadsvergadering wil de SP dan ook van het college dat ze in gesprek gaat met Welbions om de gevolgen voor de woningcorporatie in kaart te brengen en van de regering financiële compensatie af te dwingen.

SP raadslid Vincent Mulder:

“Sinds 2013 worden de corporaties door de kabinetten Rutte gedwongen om jaarlijks 1,9 miljard aan huurgeld rechtstreeks in de staatskas te storten. Deze maatregel, de zogenaamde ‘verhuurderheffing’ is destijds ingesteld als crisismaatregel. Omdat het Rijk miljarden stak om de banken destijds te redden mochten de corporaties de huurders daarvoor huurverhogingen opleggen. De huurders hebben dus massaal en gedwongen de bankencrisis betaald. Dat schandalige principe moet nu van tafel!”

De SP roept dan ook het college op om samen met Welbions en andere woningcorporaties te zorgen dat deze verhuurderheffing van tafel gaat.

SP er Mulder is heel blij met de aangenomen SP motie door de Tweede Kamer. Nog in december deed hij een poging om de Hengelose gemeenteraad achter de eis voor huurbevriezing te krijgen en het college op te dragen daarover met Welbions op te trekken richting den Haag. Mulder:

“Het was toen triest om te merken dat vrijwel alle partijen in Hengelo dit niet steunden. Blijkbaar vinden ze dat ze in den Haag maar moet opkomen voor de huurders in Hengelo. Ik ben heel blij dat wij als SP samen met honderden huurders uit Hengelo wel het verschil hebben weten te maken en dat door die druk nu zelfs partijen als PvdA VVD en Groenlinks landelijk wel om zijn. Ook vanuit Hengelose huurders is massaal steun gegeven aan de actie ‘0% is Genoeg’. Waarmee maar weer eens is bewezen dat actie voeren en druk opbouwen helpt!”

U bent hier