h

Betrokken SP lid René Boermans overleden

21 december 2020

Betrokken SP lid René Boermans overleden

Foto: SP Hengelo

Met ongeloof hebben we vernomen dat René Boermans uit de Dichtersbuurt onlangs plotseling is overleden.

René was bijzonder betrokken bij tal van ontwikkelingen in de samenleving. Hij was er van overtuigd dat de marktwerking in de zorg leidde tot misstanden die zorgverzekeraars en de farmaceutische bedrijven in de kaart speelden.
Hij kwam ook zelf in actie als er bij hem in de buurt zaken speelden die volgens hem niet deugden. Hij was sinds ruim twintig jaar het maatje van Marian Miedema, waarvoor en waarmee hij als mantelzorger leefde. Marian vond in René veel dagelijkse steun bij haar beperkingen als gevolg van niet aangeboren hersenletsel.
Op Bijgaande foto is René (in geruite blouse) te zien tijdens een actie tegen het uitkleden van de thuiszorg in Hengelo (2009).
We herdenken hem met respect en wensen Marian veel sterkte bij het dragen van dit ongelofelijke verlies.

U bent hier