h

SP Hengelo deur aan deur met petitie verlaging energierekening

27 februari 2019

SP Hengelo deur aan deur met petitie verlaging energierekening

Foto: SP Hengelo

Actieve leden van de SP zijn sinds vorige week op pad om deur aan deur steun op te halen voor een petitie die als doel heeft bij de regering te eisen dat de explosief gestegen energierekening gecompenseerd wordt. Honderden mensen tekenden inmiddels bij deur aan deur acties in ’t Wilbert en de Hengelose Es.

Ondanks eerdere ontkenningen van de leden van het Kabinet is inmiddels duidelijk dat per 1 januari 2019 de energierekening voor huishoudensflink gestegen is. Gemiddeld met 334 eurovolgens het CBS. Intussen worden grote vervuilersals Shell door Rutte gematst. Shell maakte afgelopenjaar ruim 18 miljard winst en betaalde in Nederlandamper belasting.

Partijleider Lilian Marijnissen daarover:

“Voor ons is de energierekening hét symbool voor hetonrechtvaardige klimaatbeleid van partijen als D66 en VVD.Klimaatbeleid zal rechtvaardig zijn, of zal niet zijn. Daarom is de SP een petitie gestart om de energierekening omlaag te krijgenen grote vervuilers te laten  betalen.”

De komende weken zal de SP in meer wijken in Hengelo bewoners vragen om mee te doen. Aanstaande zaterdag kan dat ook bij de verschillende winkelcentra.

Ook online kan iedereen de petitie steunen: via SP.NL/ ENERGIE

U bent hier