h

Nieuwe bewoners Voermanstraat bundelen krachten voor de oplossing van hun startproblemen.

21 juni 2018

Nieuwe bewoners Voermanstraat bundelen krachten voor de oplossing van hun startproblemen.

Foto: SP Hengelo

Op een bijeenkomst deze week met nieuwe bewoners van de onlangs opgeleverde flat aan de Jan Voermanstraat hebben bewoners hun klachten ten aanzien van de oplevering en de kwaliteit van de woningen met elkaar besproken. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de SP afdeling Hengelo.

De tientallen aanwezige bewoners gaven aan zeer ontevreden te zijn over de te late oplevering, en de slechte kwaliteit van de muren, die verre van ‘behangklaar’ bleken te zijn. Daardoor hebben de meesten van hen flinke kosten moeten maken, die ze nu willen verhalen op de verhuurder.

Ze vinden het volstrekt onvoldoende dat de verhuurder slechts een compensatie van een halve maand huur wil verlenen. Dat bedrag weegt niet op tegen de extra kosten die gemaakt zijn en de lange duur van de overlast, doordat de woning na oplevering niet snel kon worden ingericht. Veel bewoners zijn nog bezig met de reparatie van de muren, en enkelen kunnen daarom hun woning nog niet betrekken.

De klachten worden ook volop verergert door het feit dat communicatie over de problemen verre van goed verloopt. Mails worden niet beantwoord, of vaag. Bewoners die een fietsenhok willen gebruiken of een berging of een garage willen huren krijgen geen respons.

De bewoners gaan nu hun krachten bundelen en willen een vertegenwoordigende flatbewonerscommissie oprichten. Daartoe komen binnenkort een aantal van hen bij elkaar om eisen te stellen aan de verhuurder en te zorgen dat de verhuurder de communicatie verbeterd met alle bewoners.

De SP biedt haar diensten aan om deze flatbewonerscommissie te ondersteunen en te adviseren.

Hun bijeenkomsten zullen worden gehouden in het gebouw van Ponystal ’t Geerdink, die de ruimte voor deze nieuwe bewoners uit de Hengelose Es gratis beschikbaar stelt.

U bent hier