h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 9 Andries Bruinsma

12 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 9 Andries Bruinsma

Foto: SP Hengelo

"Wij staan pal voor een sterk en fatsoenlijk armoedebeleid met een uitgebreid kindpakket, zodat iedereen mee kan blijven doen."

Andries over zichzelf:

"Ik ben geboren en getogen in Friesland in 1952 en woon sinds 1977 in Twente. Mijn betrokkenheid bij de samenleving is heel klein begonnen op de middelbare school, als vertegenwoordiger van belangengroepen en actievoerder. Dit heeft zich ontwikkeld tot actief burgerschap, zowel binnen als buiten de politiek. Dit verklaart waarom ik me aangetrokken voelde tot de SP, nadat ik in 1991 boos en teleurgesteld mijn lidmaatschap van de PvdA had opgezegd.

In 1990 verhuisde ik naar de Berflo Es en voelde me er meteen thuis. Het was wel een soort 'haat-liefde-verhouding' . Een wijk met kwaliteiten en zoveel betrokken mensen, maar ook een gebied met bedreigingen. Onder het motto: 'Zet de Berflo Es op de kaart' ben ik actief geworden in de wijk en in het gebied Hart van Zuid.

Nu wil ik mij opnieuw inzetten voor Hengelo en de SP. Mijn ervaring als wijkopbouwwerker - in het hart van de samenleving, dicht bij de mensen - is mijn gereedschap."

U bent hier