h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 7 Suzanne Somsen

14 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 7 Suzanne Somsen

Foto: SP Hengelo

"Werk moet er zijn voor iedereen: hoog- én laagopgeleiden, jong en oud. Werken moet lonen: dus niet werken met behoud van uitkering, maar voor een eerlijk loon!"

Suzanne Somsen over zichzelf:

Mijn naam is Suzanne Somsen, ik ben 28 jaar en woon sinds 1 jaar in Hengelo. Hier woon ik samen met mijn vriend. Oorspronkelijk kom ik uit Bredevoort, dit is een klein plaatsje in de Achterhoek. Hier ben ik opgegroeid in een gezin met 2 jongere zusjes en een broertje. Een goed contact met de buurt en veel mensen over de vloer was bij ons vanzelfsprekend.

Er voor elkaar zijn en elkaar helpen ook! Voor mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik op kamers gaan wonen in Enschede. Uiteindelijk ben ik Hengelo beland doordat mijn vriend hier vandaan komt. Momenteel werk ik als Wmo consulent voor de gemeente Aalten. In mijn dagelijks werk ga ik samen met mensen op zoek naar een vorm van ondersteuning die hen kan helpen bij de problemen die door verschillende reden ontstaan zijn. Ik kom bij mensen thuis die lichamelijke, psychische of sociale problemen hebben. Voordat ik binnen een gemeente kwam te werken heb ik een aantal jaren in de zorg gewerkt. Als ambulant begeleider was ik werkzaam in Enschede. In deze periode heb ik veel gezien en geleerd.Naast de interesse in de politiek en zorg vind ik familie, een goed milieu, gezond eten en sporten erg belangrijk. In mijn vrije tijd kook ik dan ook graag, ben ik actief aan het sporten (bootcamp & salsa) en heb ik veel interesse voor andere culturen en talen. Zelf volg ik nu een taalcursus Spaans. Het volgen van een cursus, goed eten of sporten is door onder andere financiële ongelijkheid niet voor iedereen mogelijk. Dit zou het wel moeten zijn. Het is schandalig dat er in ons land nog zoveel ongelijkheid bestaat. Dat er nog kinderen zijn die in armoede moeten op groeien of wanneer je in aanraking komt met de zorg de facturen zich opstapelen. Ik ben van mening dat je naar elkaar moet omkijken, elkaar moet opzoeken en elkaar moet helpen voor zo ver dat mogelijk is. Daarom spreekt de SP mij zo aan. De SP is actief, niet alleen in verkiezingstijd maar is er voor de mensen en komt op voor de mensen! Zelf ben ik nog niet zo lang actief lid binnen de SP maar wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. 

U bent hier