h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 4 Marie José Huis in 't Veld

17 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 4 Marie José Huis in 't Veld

Foto: SP Hengelo

"Mensen willen gewoon goede zorg. Concurrentie tussen zorgaanbieders helpt daar niet bij en vergroot de bureaucratie. Weg met het eigen risico en de marktwerking."

Marie José over zichzelf:

"De belangrijkste reden om actief lid te zijn voor de SP is dat ik zie dat er in Nederland een grote kloof is tussen arm en rijk. Een kloof die steeds groter aan het worden is. Ik heb er heel veel moeite mee dat er in Nederland 400.000 kinderen in armoede leven, terwijl er zo veel geld is. Ik heb er heel veel moeite mee dat er mensen in Nederland in armoede leven. 60% van deze mensen is gewoon aan het werk. Zij verdienen zo weinig dat zij nauwelijks rond kunnen komen. En dat terwijl andere mensen in dit land ontzettend veel geld verdienen. Dit grote verschil is niet te verklaren en niet terecht. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een ziekenverzorgende ten opzichte van een medisch specialist. Ik vind dat iedereen in Nederland recht heeft op goede zorg, een goede woning en goed onderwijs. Er is genoeg voor iedereen. Het is alleen niet eerlijk verdeeld. Ik heb het zelf goed en wil heel graag dat andere mensen het ook goed hebben. En daar wil ik me voor inzetten.

Daarnaast gaat mijn aandacht uit naar het milieu en het dierenwelzijn. Ik heb een zwak voor de ouderen in de samenleving en ik vind dat de (ouderen) zorg een stuk beter kan.

Hengelo is een stad met een sociaal gezicht, mede en vooral dank zij de SP. Daarbij staat Hengelo er financieel goed voor.  Ik ben daarom trots op de SP in Hengelo.

Ik ben gehuwd en ik heb twee geweldige dochters die uitwonend zijn. Ik ben sociaal psycholoog en ik heb altijd gewerkt in de zorg. Ik ben nu werkzaam als zelfstandig mediator, coach, begeleider. "

U bent hier