h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 3 Hugo Koetsveld

18 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 3 Hugo Koetsveld

Foto: SP Hengelo

"We willen een bruisende binnenstad. Daarom inversteren we in meer groen voor een prettiger sfeer, maar ook nieuwe activiteiten en evenementen."

Hugo Koetsveld over zichzelf:

"Ik ben 26 jaar en woon in Klein Driene. Momenteel ben ik mijn studie Bestuurskunde in Enschede aan het afronden en ga ik door met een opleiding tot docent maatschappijleer. Ik ben een geboren Zeeuw en na een aantal verhuizingen ben ik zo'n tien jaar geleden in Hengelo beland, een stad waar ik mij inmiddels helemaal thuis voel. Mijn grote hobby is muziek, ik ben drummer in een band en we treden ook veel op. Acht jaar geleden ben ik actief geworden voor de SP, omdat ik om mij heen veel dingen zie die beter kunnen. Zo kan ik het niet verkroppen dat bankiers alweer miljoenen aan bonussen opstrijken, terwijl een groot deel van de Nederlanders nog weinig tot niets merkt van de economische vooruitgang. In Hengelo wordt het - door sloop en huurverhoging – steeds moeilijker om een betaalbare woning te krijgen, terwijl overal kale prairies liggen waar niets gebouwd wordt. Hier wil ik dan ook graag wat aan veranderen.

Ik heb er nu één raadsperiode op zitten en ben erg gemotiveerd om opnieuw binnen én buiten de raad te werken aan een mooier en socialer Hengelo. Ik heb gezien hoe de SP in Hengelo de afgelopen jaren het verschil heeft kunnen maken. Waar in andere steden fors is bezuinigd op bijvoorbeeld armoedebeleid, verenigingen en voorzieningen in wijken, hebben wij ons in Hengelo hard gemaakt voor behoud hiervan, ondanks forse bezuinigingen vanuit Den Haag. Ik heb heel veel zin om de komende jaren samen met alle Hengeloërs te werken aan een duurzame en toekomstbestendige stad waar iedereen zich thuis voelt en trots op kan zijn."

U bent hier