h

Maak kennis met onze kandidaten. Vandaag nr. 30 Wil Kuipers

19 februari 2018

Maak kennis met onze kandidaten. Vandaag nr. 30 Wil Kuipers

“Hengelo moet trots zijn op zijn verleden, heden én toekomst. 150 jaar Stork symboliseert dat en de viering van dit jubileum moet in een scala aan evenementen en activiteiten tot uitdrukking komen”.

Wil Kuipers over zichzelf:

"Nog even en ik ben in de zeventig. Niet uit Hengelo afkomstig, maar jarenlang al inwoner, vermaak ik mij prima in dit mooie grote dorp.
Als leerkracht ben ik begin jaren zeventig van de vorige eeuw in Twente terecht gekomen en al snel in Enschede lid geworden van de S.P. De reden was eenvoudig de S.P. daar zette zich daadwerkelijk in voor allochtonen en ik wilde mijn steentje bijdragen in het geven van taallessen. Verder heb ik niet de indruk dat er bij de SP ego’s zitten die zichzelf belangrijker vinden, dan de rol die ze als volksvertegenwoordiger zouden moeten vervullen.

Erg actief ben ik niet geweest voor de partij zelf en het politiek vak boeide mij in geheel niet; nou ja?. Ik vond dat ik als kleine zelfstandige vrijwilliger meer kon bereiken. Dat is ook redelijk gelukt binnen diverse culturele organisaties en activiteiten, o.a. als voorzitter van Muziekvereniging Armonia. Kunst en cultuur hebben mijn warme belangstelling en ik mag me er als amateur ook graag met muziek en beeldende kunst bezig houden. Ook het theater(maken) is voor mij geen onbekend terrein. Dat gun ik ook graag anderen.

Het doet me goed dat er,naast het sociale beleid,voor de cultuur in Hengelo in het programma van de S.P. een mooie plaats is ingeruimd. Voor mij een reden om me beschikbaar te stellen als lijstduwer. Ik hoop natuurlijk ook op deze wijze een extra stimulans te kunnen geven aan het culturele klimaat in Hengelo. De situatie rond de muziekschool, Crea en Heim (Oyfo)vragen daar ook om. Nog meer is in de afgelopen bezuinigingsrondes de beeldende kunst te kort gekomen. Leven zonder kunst is pure armoede, dus daar mag van mij nog wel een schepje boven op, door initiatieven structureel te ondersteunen. Dat daarmee de Hengelose binnenstad van aanzien kan veranderen is een optie, maar die moet dan ook wel door de Hengeloërs zelf waar gemaakt worden, anders blijven we roependen in de woestijn."

U bent hier