h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 29 Henk van de Wetering

20 februari 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 29 Henk van de Wetering

“Leefbare en aangename wijken. Dáár gaat het om. Dat betekent voldoende voorzieningen, zoals een school, winkels, zorg in de buurt en een actieve wijkagent”.

Henk van de Wetering over zichzelf: 

"Ik ben 67 jaar, heb twee kinderen en woon in de Berflo Es. Velen klagen over de teloorgang van de binnenstad door het verlies aan winkels. Veel panden staan leeg te wachten op een nieuwe toekomst. De binnenstad wordt nu aangepakt volgens een krimpscenario. Men hoopt de gezelligheid weer terug te krijgen. Maar daarvoor is ook reuring nodig. We hebben al hele mooie evenementen zoals BAM festival, Korenfestival, Nacht van Hengelo, Bluesfestival en Tropical Night. Maar dat zijn ééndaagse festivals. Er kan best nog veel bij. Komt er een ‘open podium’ op de Markt voor muziek? Graag doe ik daar aan mee om meer reuring in de binnenstad te krijgen, als het maar voor iedereen toegankelijk is. Hengelo is een stad waar vanouds iedereen welkom was. Mensen die omwille van geloofsovertuigingen een veilige plek zochten, werden hier vroeger voortgeholpen. Ook nu worden vluchtelingen weer voortgeholpen in Hengelo. Als muzikant heet ik hen hartelijk welkom bij de maandelijkse samenzang Zing Nederlands Met Me in de bibliotheek.

Ik sta op de lijst, omdat ik iets voor de multiculturele samenleving wil doen. Ervoor zorgen dat mensen uit een andere cultuur ook een podium krijgen. Zoals destijds in het Culturhuske Ma2 in mijn buurt, maar nu in de binnenstad.  Dwars tegen de verWildering in, probeer ik het multiculturele naoberschap te ontwikkelen. Naoberschap was in Twente heel gewoon. Hoogste tijd daarvoor te gaan. Maar nu met zijn allen!

Ik ben SPer, omdat de SP echt iets doet om de maatschappij te verbeteren. De SP is realistisch en recht door zee met het hart op de goede plaats. Van nature ben ik een optimist, maar ook een realist. De neoliberale opvatting over de samenleving slaat door, want de kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. Een grote groep mensen leeft onder de armoede grens, een beschaafd land onwaardig. Hoogste tijd om dat te veranderen."

U bent hier