h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 27 Gerda Leurink

22 februari 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 27 Gerda Leurink

Gratis met de bus voor 65plus. Dát is onze inzet. Dankzij acties van de SP is er nu goedkoop openbaar vervoer voor ouderen beschikbaar. Dit vergroot de mogelijkheden om actief te blijven deelnemen”.

Gerda Leurink over zichzelf:

"Ik ben inmiddels 83 jaar en woon in de buurt van het het centrum van Hengelo. Een aantal jaren ben ik actief bestuurslid geweest van de afdeling. Ik ben daartoe gevraagd omdat ik actief heb meegedaan aan de succesvolle actie Gratis met de Bus voor 65 Plus, waarbij we gratis busvervoer voor ouderen bepleit hebben. Dat is er nu ook gekomen, dankzij de SP.

Ieder maand bezoek ik de bijeenkomsten van het SP-Ouderenplatform; Daar bespreken we alle actuele zaken die voor ouderen van belang zijn.

Twaalf jaar geleden schreef ik: "De komende Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zal voor veel ouderen en gehandicapten grote gevolgen hebben. Iedereen is bang dat er weer op de voorzieningen bezuinigd gaat worden, net als destijds met de Wet Voorziening Gehandicapten (WVR). De gemeente moet zorgen dat de WMO een verbering wordt en geen verslechtering. Bijvoorbeeld door mensen te helpen zoveel mogelijk de regie over hun situatie te behouden, zoals de SP wil. " Helaas heb ik over de Thuiszorg gelijk gekregen, ondanks de inspanningen van de SP landelijk en lokaal.

Momenteel is Gerda zeer actief in de actie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo."

U bent hier