h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 15 Ellen Westendorp

6 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 15 Ellen Westendorp

“Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker bij de opvoeding en het opgroeien van kinderen. Daarom zetten we volop in op preventie, bijvoorbeeld met vier verplichte onderzoeken door een jeugdarts vanaf 4 jaar”.

Ellen Westendorp over zichzelf: 

"Mijn naam is Ellen Westendorp, 57jaar, getrouwd en 3 volwassen kinderen.
In Twente geboren en via Apeldoorn, Twello, Oldenzaal, Arnhem en  8 jaar Vietnam, nu sinds 20 jaar wonend in Hengelo in de Dichtersbuurt bij het centrum.
Ik werk sinds 12 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie als gezinstherapeut. Hiervoor heb ik in de crisisdienst en in de volwassenpsychiatrie gewerkt en ben ooit begonnen op de Losserhof (Twentse Zorgcentra)  in de zwakzinnigenzorg zoals dat toen nog heette.
In de loop van mijn leven ben ik steeds meer gaan beseffen dat alles met politiek te maken heeft: Het zijn politieke keuzes die bepalen hoe het geld en de aandacht voor onderwerpen wordt verdeeld en door die verdeling zie je welke visie de regerende partijen hebben op zorg, bedrijven, het buitenland etc.
Aan de zijlijn krijg ik al 25 jaar van alles mee over de SP en ben ook al jaren lid. Ik weet nog goed dat het lied "De mens is meer" van Karel Glastra van Loon en gezongen door Bob Fosko in 2007 voor de SP, me erg aansprak als een simpele "meetlat" zoals ik naar de maatschappij wil kijken en leven: De zorg is geen product, De school is toch geen markt, Een land toch geen BV, Het rijke westen is geen eiland en Europa is geen fort. Zinnen die er wat mij betreft toe doen.
Dit jaar heb ik als SP lid in bijeenkomsten meegedacht over de standpunten van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook mee geweest natuurlijk naar demonstraties voor het Nationaal Zorgfonds. Al met al toch weer Bob Fosko in mijn hoofd: "Blijf niet mokkend aan de kant staan.."
En zo sta ik op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen..."

U bent hier