h

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 14 Trudy Scheltema

7 maart 2018

MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN. VANDAAG NR. 14 Trudy Scheltema

“We hebben maandenlang actie gevoerd  voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis mét een Eerste Hulp. De strijd is nog niet gestreden. We blijven ons inzetten voor een fatsoenlijk basisziekenhuis”. 

Trudy Scheltema over zichzelf:

"Ik ben 70 jaar, maar zit bepaald niet stil. Na een opleiding tot zwakzinnigenverzorgster ben ik dat beroep gaan uitoefenen. In de tijd dat mijn kinderen al mijn aandacht opeisten heb ik daar vanzelfsprekend gehoor aangegeven. Pas toen ze de middelbare school al enige jaren bezochten ben ik weer buitenshuis gaan werken en wel als medewerkster van een motorzaak in Hengelo.

Ik ben een actiemens. Al sinds eind jaren zeventig ben ik politiek actief. Ik ben lid geworden van de SP omdat de handelswijze en de draadkracht van die partij mij aansprak. Eén hoogtepunt uit die tijd wil ik niet onvermeld laten. Tijdens een enorme demonstratie voor het behoud van de werkgelegenheid bij de Heemaf werd ik geheel onverwacht gevraagd het woord te voeren. Sinds die gebeurtenis ben ik, en met mij een toenemend aantal partijgenote(s)n, betrokken bij tal van acties in Hengelo en elders in het land. En als ze mij een enkele keer missen, ben ik met mijn man gaan vissen."

U bent hier