h

OPROEP AANBIEDING BEZORGDE REACTIES AAN RAAD VAN BESTUUR HENGELOSE ZIEKENHUIS

13 september 2017

OPROEP AANBIEDING BEZORGDE REACTIES AAN RAAD VAN BESTUUR HENGELOSE ZIEKENHUIS

Foto: SP Hengelo

Beste mensen, hierbij nodigen we alle bezorgde inwoners en vertegenwoordigers van organisaties uit Hengelo en omstreken uit om op maandag 18 september om 17.00 uur in de hal van het Hengelose ziekenhuis (ZGT) hun protest te uiten tegen de dreigende sluiting van de Spoedeisende hulp en te pleiten voor het instellen van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo (én in Almelo).

Afgelopen zomer kondigde de ziekenhuisdirectie zware bezuinigingen aan, waarbij ook onbevestigde berichten rondgingen over een mogelijk definitieve sluiting van de afdeling Spoedeisende hulp. Na het eerdere sluiten van afdelingen Neurologie, Intensive Care en Verloskunde is het dit maal de zeer vitale EHBO afdeling die nu voor duizenden inwoners in Hengelo en omstreken dreigt te verdwijnen.

De Hengelose gemeenteraad eiste meteen volledige uitleg van het ziekenhuisbestuur en duizenden mensen tekenden lieten inmiddels hun grote bezwaren hier tegen horen.

Daarop liet nodigde de Raad van Bestuur de gemeenteraad uit voor een besloten vergadering op maandagavond 18 september.

Om de verontwaardiging en protest nu duidelijk te maken nodigt de SP alle politieke partijen en bezorgde inwoners uit om daaraan voorafgaand in alle openheid hun grote bezorgdheid aan de directie duidelijk te maken en medezeggenschap te bepleiten over de toekomst van het ziekenhuis.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. We verzamelen vanaf 16.45 uur in de hal van het Hengelose ziekenhuis,  Geerdinksweg 141.

U bent hier