h

De SP staat in Hengelo en Twente !

2 april 2017

De SP staat in Hengelo en Twente !

Foto: SP Hengelo

Het resultaat van  de Tweede Kamerverkiezingen laat in de gemeente Hengelo zien dat de SP het resultaat van 2012 weet te evenaren. Bij een hoge opkomst van 82 % stemden 6599 kiezers op de SP. Dat is 13 % ten opzichte van 13,2% in 2012. Door de hoge opkomst stemden nog nooit zoveel mensen op de SP in Hengelo. In sommige stembureaus zoals in de Nijverheid en de Berflo Es / Veldwijk behaalde de SP de meeste stemmen; Bij het totaalresultaat voor de gemeente werd de SP de derde partij achter VVD en CDA.

Voor de gemeenten Oldenzaal, Losser werd ook een goed resultaat bereikt van rond de 10 % van de stemmen. In Haaksbergen was er zelfs een kleine winst ten opzichte van het resultaat in 2012 en steeg de partij naar 9,9 %.

Het wederom goede resultaat mocht niet voorkomen dat de SP het in de Tweede Kamer met een zetel minder moet doen. In deze Tribune leest u veel meer over de uitslagen.

Het grote aantal stemmen dat op de SP is uitgebracht is zeker ook te danken aan de tientallen vrijwilligers die ook dit keer weer mee deden in de campagne. Met een tiental mensen zijn we deur aan deur geweest om aan te bellen en met mensen in gesprek te gaan. Dat leverde naast goed inzicht in de stemming onder de mensen ook op dat we een aantal van hen hebben weten te overtuigen op ons te stemmen. Ook zijn er opnieuw in Hengelo tienduizenden folders deur aan deur verspreid door meer dan 50 vrijwilligers. En dat is een hele prestatie, nadat in januari ook de Nieuwjaarskrant al overal werd verspreid.

Op de laatste drie zaterdagen was het steeds druk bij de SP kraam in de stad, terwijl er ook bij de winkelcentra werd geflyerd.

SP vrijwilligers bedankt!

Dit is dan ook een uitgelezen plek om iedereen die in deze campagne actief heeft meegeholpen van harte te bedanken !!

U bent hier