h

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten spreekt in Hengelo over het Nationaal ZorgFonds

30 december 2016

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten spreekt in Hengelo over het Nationaal ZorgFonds

Foto: SP Hengelo

Op maandagavond  16 januari  is Renske Leijten, SP Tweede Kamerlid in Hengelo te gast op de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van de SP afdeling in popcentrum Metropool.

Juist daarom verwacht de SP Hengelo meer dan de jaarlijks honderd plus aanwezigen bij deze  muzikale en feestelijke bijeenkomst aan het begin van dit nieuwe jaar.

Op de vraag waarom een Nationaal Zorgfonds nodig is is Leijten zeer beslist: “Na tien jaar marktwerking met concurrerende zorgverzekeraars blijkt dat de beloften van efficiëntere, meer toegankelijke en goedkopere zorg niet zijn uitgekomen. Daarom pleit een groeiende beweging voor een Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico, voor een einde aan de steeds machtiger wordende rol van de zorgverzekeraars in het hart van de gezondheidszorg.”

En dat het eigen risico wordt afgeschaft: “Beter laat dan nooit. Die boete op ziek zijn had nooit mogen worden ingevoerd.”, aldus Leijten.

“Het Nationaal ZorgFonds is inmiddels al een begrip in Hengelo”, zo laat de SP afdeling weten in de huis aan huis krant die de afdeling in de eerste weken van het nieuwe jaar zelf verspreid in Hengelo. Hierin meldt ze dat er inmiddels in 2016 vier drukbezochte avonden zijn geweest met meer dan 300 belangstellenden en dat ruim 1.700 mensen zich al hebben ingeschreven als sympathisant van dit plan.

De SP Nieuwjaarsbijeenkomst is dit jaar op 16 januari in Metropool en begint om 19.30 uur met een inloop met koffie. Deze feestelijke en muzikaal omlijste avond is openbaar en de  toegang is gratis!

voor meer informatie: 

U bent hier