h

Vierde druk bezochte wijkavond over een Nationaal ZorgFonds in Hengelo

13 november 2016

Vierde druk bezochte wijkavond over een Nationaal ZorgFonds in Hengelo

Foto: SP Hengelo

Na in Groot Driene, de Hasseler Es en in de Nijverheid deur aan deur te zijn geweest voor het ophalen van steun voor het Nationaal ZorgFonds is in de afgelopen weken de Hengelose Es bezocht door actieve Hengelose vrijwilligers. Vanwege de vele positieve reacties volgde er ook in deze wijk een openbare avond over dit onderwerp.

Foto: SP Hengelo

Op maandagavond  17 oktober organiseerde de SP in samenwerking met het wijkcentrum een bijeenkomst over dit onderwerp met het doel een lokaal comité Nationaal Zorgfonds op te richten. In Hengelo alleen al zijn meer dan 1.000 sympathisanten die hun steun aan dit plan gegeven hebben. 

Het weerd een drukbezochte avond. Meer dan 80 mensen bezochten de avond en gingen met elkaar in gesprek over de problemen met de zorgverzekeraars, het belachelijke eigen risico en wat wij daar in Hengelo aan kunnen doen.

Overal in Nederland ontstaat er veel sympathie voor dit campagnevoorstel waarmee de onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie in de zorg gestopt kan worden, net zoals de geldverslindende reclames en de torenhoge salarissen voor topverdieners  in de zorginstelingen. Het Nationaal Zorgfonds wil een breed basispakket voor alle Nederlanders garanderen, zonder de drempel van 385 euro eigen risico die momenteel jaarlijks betaald moet worden voor alle mensen met ziektekosten. Inmiddels steunen binnen vijf maanden al meer dan 200.000 mensen in Nederland dit initiatief.

Foto: SP Hengelo

Op 26 november is er een landelijke manifestatie in Den Haag. Ook vanuit Hengelo wordt er busvervoer geregeld. https://nationaalzorgfonds.nl/26-november

Foto: SP Hengelo

U bent hier