h

Ga mee op 26 november naar den Haag: www.nationaalzorgfonds.nl

16 november 2016

Ga mee op 26 november naar den Haag: www.nationaalzorgfonds.nl

Foto: SP Hengelo

SP organiseert busvervoer naar landelijke manifestatie Nationaal ZorgFonds

Op zaterdag 19 november staat de SP in Hengelo voor de Hema om mensen in te schrijven als sympathisant. Ook kan men zich er inschrijven voor busvervoer op 26 november naar Den Haag. Op die dag organiseert het landelijk comité Nationaal ZorgFonds een zogenaamde Startmanifestatie. In Den Haag zal de aftrap worden gegeven voor een 100 dagen tour om zoveel mogelijk politieke steun te verwerven voor het plan voor één Nationale Zorgverzekering zonder eigen risico. De SP is de initiatiefnemer van dit plan waar zich inmiddels al diverse politieke partijen  geheel of gedeeltelijk achter scharen.

Foto: SP Hengelo

Al meer dan 1.200 sympathisanten in Hengelo voor nationaal ZorgFonds

De SP heeft in vier bijeenkomsten in Hengelo al informatieavonden gehouden voor honderden belangstellenden. De laatste bijeenkomst in oktober trok meer dan 80 belangstellenden. De interesse is groot zo bleek ook elders. Inmiddels hebben zich al meer dan 1.200 Hengeloers zich als ondersteuner ingeschreven. Landelijk zijn al meer dan 210.000 mensen geregistreerde sympathisant.Naast afschaffing van het eigen risico beoogt het plan de rol van de zorgverzekeraars af te schaffen bij het basispakket. Dit basispakket zal worden uitgebreid met tandzorg, physiotherapie en geestelijke gezondheidszorg. 

U bent hier