h

12 september openbare avond over een Nationaal ZorgFonds in De Nijverheid-Tuindorp

4 september 2016

12 september openbare avond over een Nationaal ZorgFonds in De Nijverheid-Tuindorp

Foto: SP Hengelo

In de weken in en na de zomervakantie  zijn actieve Hengelose vrijwilligers deur aan deur geweest in de Nijverheid met bewoners in gesprek te gaan over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Vanwege de vele positieve acties volgt er nu een openbare avond over dit onderwerp.

Overal in Nederland ontstaat er veel sympathie voor dit campagnevoorstel waarmee de onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie in de zorg gestopt kan worden, net zoals de geldverslindende reclames en de torenhoge salarissen voor topverdieners  in de zorginstelingen. Het Nationaal Zorgfonds wil een breed basispakket voor alle Nederlanders garanderen, zonder de drempel van 385 euro eigen risico die momenteel jaarlijks betaald moet worden voor alle mensen met ziektekosten. Inmiddels steunen binnen vier maanden al meer dan 120.000 mensen in Nederland dit initiatief.

Op maandagavond 12 september organiseert de SP in samenwerking met de bewonersorganisatie in de Nijverheid een bijeenkomst over dit onderwerp met het doel een lokaal comité Nationaal Zorgfonds op te richten, Al veel bewoners die hun ondersteuning gaven voor dit plan hebben aangegeven die avond aanwezig te willen zijn. In mei en juni organiseerde de SP drukbezochte avonden over dit plan in Groot Driene en de Hasseler Es.

Deze avond vindt plaats op 12 september  in de in de ontmoetingsruimte van de Klokstee (hoek Wilderinkstraat-Geerdinksweg) in Hengelo. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis! Mensen zullen met elkaar in gesprek gaan over de problemen met de zorgverzekeraars, het eigen risico en wat wij daar in Hengelo aan kunnen doen.

Meer informatie? Kijk ook op https://nationaalzorgfonds.nl/?ref=mail160527

U bent hier