h

FNV en SP roepen op tot Zorgdemonstratie

21 augustus 2015

FNV en SP roepen op tot Zorgdemonstratie

Foto: SP Hengelo

De SP zal de komende zaterdagen van 11.00 – 16.00 uur in het Hengelose centrum (voor de Hema)  staan om het publiek op te roepen zich aan te sluiten bij het protest en 12 september op te trekken naar Amsterdam. 63.000 werkers in de zorg zijn hun baan kwijt, problemen stapelen zich op voor cliënten, mantelzorgers en zorgpersoneel. Genoeg is Genoeg.

Mensen kunnen zich daar opgeven om via www.fnvvoorzorg.nl een gratis treinticket naar Amsterdam aanvragen.

 Op 1 mei is de FNV het volkspetitionnement red de Zorg gestart. Binnen 6 weken werden meer dan 763.000 handtekeningen opgehaald. Een duidelijk signaal naar staatsecretaris van Rijn en Minister Schippers. Meer dan 63.000 mensen zijn hun baan kwijt. Maar salarissen voor de managers van meer dan 3 ton zijn normaal. De FNV en SP eisen dat dit verandert. 

De FNV wil met de staatsecretaris onderhandelen over 5 strijdpunten.

  1. Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
  2. Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, paal en perk stellen aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
  3. Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
  4. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen; Werken in de zorg is een vak.
  5. Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

De SP vindt met de SP dat het roer om moet. Daarom roepen beide organisaties op tot een nieuwe groot signaal 12 september op de Dam in Amsterdam

U bent hier