h

SP helpt vakbond in Volkspetitie ‘Red de Zorg’

13 mei 2015

SP helpt vakbond in Volkspetitie ‘Red de Zorg’

Foto: SP Hengelo

Leden van de Hengelose SP staan de komende weken op diverse drukke plaatsen in de stad om handtekeningen te verzamelen voor een door de vakbonden gestart initiatief Red de Zorg. Aanstaande zaterdag kunnen mensen deze petitie vanaf 10.00 uur tekenen in winkelcentrum Hasselo in de Hasseler Es en op woensdag is dit mogelijk rond de Beren op de Hengelose Markt.

De gezamenlijke bonden FNV en CNV willen in korte tijd 300.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer overhandigen waarmee ze het debat over de afbraak van de zorg te stoppen.

De petitie stelt:

‘Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg.

Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.
Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.
Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten.

Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.
Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen.

Wij roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen.’

De SP steunt deze oproep van harte en is dan ook op veel plaatsen, waaronder Hengelo, actief om handtekeningen in te zamelen.

Dat kan ook digitaal via de site:

http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/

U bent hier