h

SP is gebrek aan concrete bouwplannen Welbions zat

16 maart 2015

SP is gebrek aan concrete bouwplannen Welbions zat

Foto: SP Hengelo

De fractie van de SP heeft schoon genoeg van de sloopzucht die nog steeds heerst bij woningcorporatie Welbions. Afgelopen weken heeft de corporatie de huurders van de 38 kleinere woningen in de Bloemenbuurt een brief gestuurd met de aanzegging tot sloop. Reden volgens Welbions: “Dringend eigen gebruik”. Navraag leert echter dat Welbions nog geen  enkel concreet bouwplan heeft liggen voor herbouw van sociale huurwoningen na de sloop. En de SP neemt aan dat het personeel van de corporatie er ook geen plan heeft om er te gaan wonen.

De SP beroept zich op de afspraak die vastgelegd ligt in de Hengelose Woonvisie waarbij er geen woningen gesloopt mogen worden voordat er een concreet nieuw bouwplan is voor de vervangende nieuwbouw.

SP raadslid Vincent Mulder: Deze woningen zijn zeer gewild bij grote groepen huurders die graag betaalbaar wonen in een groene omgeving. Welbions houdt de bewoners al jaren voor dat de woningen niet opgeknapt worden maar gesloopt. Dat mag zo zijn, maar het gaat hier wel om een groen buurtje met zeer gewilde huisjes voor mensen met een kleine portemonnee. Het zou de zoveelste prairie moeten worden die Welbions veroorzaakt. Kijk maar naar de Elisabethstraat, Veldwijk en de Hengelose Es.

Ook wil de SP fractie weten wat er waar is van de sloop van twee huizen aan de Pruisische Veldweg. Die woningen zouden moeten wijken voor een ontsluitingsweg die ooit  in verband met een ouder plan voor nieuwbouw rondom het stadion Veldwijk gemaakt is. De SP fractie wil weten waarom deze gewilde woningen nu niet gewoon beschikbaar komen voor de grote groep wachtenden op een betaalbare huurwoning. Deze ontsluitingsweg is immers volstrekt overbodig geworden gezien er ook in Veldwijk de woningbouw niet vordert.

Bijlage: Vragen overgebreke blijven Welbions

U bent hier