h

1% huurverhoging reden voor taart en felicitaties aan Ookbions en Welbions

21 maart 2015

1% huurverhoging reden voor taart en felicitaties aan Ookbions en Welbions

Foto: SP Hengelo

Leden van de Hengelose huurdersactiecomités en enkele leden van de SP hebben hun felicitaties overgebracht aan personeel en directie van Welbions. Dit nadat door Welbions bekend was gemaakt dat de jaarlijkse huurverhogingsronde per 1 juli niet zal worden gebruikt voor een nieuwe 4-6,5% verhoging van de huur. Voor het personeel van Welbions werden er taarten overhandigd met de felicitaties.

Foto: SP Hengelo

Personeelsleden van Welbions gaven aan ook bijzonder blij te zijn, omdat daarmee het aantal klachten over de forse verhogingen ook sterk zal verminderen. De onderhandelaar van Welbions Bert Schipper nam de taart in ontvangst en gaf aan veel begrip te hebben voor de huurders die het water aan de lippen staat.Binnenkort zal het bestuur van Ookbions ook op taart worden getrakteerd, aldus Rob Kolner van het actiecomité Weidedorp.

Welbions besloot na scherp onderhandelen van de huurdersorganisatie Ookbions om een maximale huur voor de meer dan 10.000 huurwoningen in de sociale sector op 1% te stellen. Dat is ongeveer gelijk aan de huidige inflatie. Daarmee worden huurders na twee jaar forse verhogingen dit jaar ontzien, naar de eis van de huuractiecomités die met de leus Huur te Duur al meer dan 1.000 handtekeningen hebben opgehaald.

Begin februari begon in Weidedorp een eerste actiecomité en enkele weken later ook een in Groot Driene. Beide actiecomités werden ondersteund door de SP afdeling.

Schipper gaf namens Welbions aan dat ook zij van mening zijn dat het niet terecht is dat huurders de bezuinigingen van het Rijk moeten ophoesten. Hij toonde zich gaarne bereid om hiervoor binnen Aedes en bij de regering samen met andere corporaties op te trekken om de 1,7 miljard verhuurderheffing van het Rijk van tafel te krijgen, zodat ook in de komende jaren de huren slechts beperkt verhoogd hoeven te worden.

U bent hier