h

SP brengt eigen StemPas rond

28 februari 2015

SP brengt eigen StemPas rond

Foto: SP Hengelo

Deze week werd door de gemeente bij alle stemgerechtigde inwoners de Stempas voor de verkiezingen van 18 maart per post bezorgd. De SP ging daarom deze week deur aan deur langs een paar duizend deuren om haar eigen ‘Stempas’ af te geven. Deze pas bevatte een handig tomaatmagneetje waarmee de echte stempas op de koelkast bevestigd kan worden.

 SP voorzitter Vincent Mulder: “Bij elke verkiezing weer blijkt dat een aantal mensen op de verkiezingsdag zelf de Stempas niet meer kan vinden. Zoekgeraakt tussen een stapel kranten of paperassen, of onachtzaam verdacht van reclame bij het oud papier gegooid. Dat is heel erg zonde, want stemmen is van groot belang voor daadwerkelijke mogelijkheid voor beter beleid. De duizenden mensen die we deze week de magneetjes uitdeelden konden dit goed waarderen als attente geste.”

 De SP roept as. zaterdag 28 februari de mensen op bij hun kraam voor de Hema om op 18 maart te gaan stemmen. Voor belangstellenden zijn er dan naast de bekende tomatensponzen ook de tomaatmagneetjes te krijgen.

U bent hier