h

Oud activist en Tweede Kamerlid speciale gast Nieuwjaarbijeenkomst SP Hengelo

9 januari 2015

Oud activist en Tweede Kamerlid speciale gast Nieuwjaarbijeenkomst SP Hengelo

Foto: SP Hengelo

Op maandagavond 19 januari houdt de SP Hengelo in Metropool haar jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst die dit keer zal worden opgeluisterd door de activist en het oud Tweede Kamerlid Remi Poppe. Deze bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk; aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Muziek is van de Hengelose band de Coffeecats. 

Met Remi Poppe zal gesproken worden over de actuele situatie voor huurders in Nederland. Door de verhuurderheffing vindt een ware huurexplosie plaats, met huurverhogingen die de laatste twee jaar tot bijna 10 % hogere huren heeft geleid. Ook vertegenwoordigers van Ookbions zullen hun visie hierop geven.

William van den Heuvel, oud raadslid in Hengelo, zal zich presenteren als de nieuwe Overijsselse lijsttrekker voor de komende Statenverkiezingen van 18 maart. Verder zal Floor van Grouw zijn visie op het komende jaar voor de gemeente Hengelo geven. Wat staat Hengelo te doen waar het gaat om de huisvesting voor ambtenaren in de binnenstad.

Tot slot zal de eerste Hengelose Stadsdichter Fred van der Ven een nieuw gedicht voordragen op het thema "er is genoeg voor iedereen".

Remi Poppe begon als actievoerder tegen milieuschandalen in Rijnmond in de jaren 70. In Twente heeft hij zich volhardend bezig gehouden met de strijd tegen asbest. Naast een strijd voor het verbod op de verwerking van asbest, die in 1993 werd gewonnen legde Poppe zich daarna met de SP toe op het stoppen van de blootstelling aan asbest. Een strijd die met de bodemsanering rond Goor, de vestigingsplaats van asbestfabriek Eternit een begin kreeg.

Ook was Remi Poppe een van de activistische bepleiters van het stoppen van het transport van chloor door Nederland. Onder druk van de acties 'Rood Sein voor de Chloortrein" *) kwam er in 2006 een einde aan de chloortreinen door Nederland en werd de chloorproductie van de oude fabriek in Hengelo verplaatst naar een veiliger productie in Delfzijl. Poppe is nog steeds volop actief, onlangs voerde hij met een  massale boomplantactie het verzet van duizenden omwonenden aan  tegen de aanleg van de Blankenburgertunnel bij Vlaardingen. In de Tweede Kamer maakte hij zich sterk voor een wet die de zorgplicht voor Nederlandse veteranen regelt.

*) Zie ook: https://relevant.nl/download/attachments/2032934/De+beeindiging+vh+chloo...

U bent hier