h

SP wil van Menzis oordeel over reorganisatie Twentse ziekenhuizen

5 juni 2014

SP wil van Menzis oordeel over reorganisatie Twentse ziekenhuizen

De Hengelose SP fractie heeft de directie van zorgverzekeraar Menzis gevraagd om alsnog te reageren op de reorganisatieplannen van de Twentse ziekenhuizen, met name die van het ZGT met vestigingen in Hengelo en Almelo.

Fractievoorzitter Floor van Grouw wil weten waar Menzis in deze staat, vooral ook gezien de prachtig omschreven visie van Menzis, waarin ze spreekt over "goed overleg met gemeenten en patiëntenorganisaties en over regionale samenwerking met alle partijen in de regio".

Twee maanden geleden weigerde Menzis om de tienduizend handtekeningen in ontvangst te nemen die de SP in Hengelo in korte tijd had ingezameld van mensen die zich keerden tegen het verdwijnen van de Intensive Care en de afdeling Verloskunde uit het Hengelose ziekenhuis. Menzis beriep zich toen op het feit dat het de volledige plannen van het ZGT nog niet kende en er daarom nog geen oordeel over had. Wel gaf Menzis destijds bij monde van haar woordvoerder aan dat men begrip had voor de grote zorgen van de Hengeloers, vooral vanwege de plannen voor het verdwijnen van Verloskunde.

De handtekeningen werden wel door de ZGT directie aangenomen, die toen nog geen volledige openheid van zaken wilde geven.

Inmiddels zijn de plannen van het ZGT in april ontvouwd en heeft Menzis nog niet laten weten hoe men staat tegenover het verdwijnen van de IC en Verloskunde uit het Hengelose ziekenhuis en hoe men dit verantwoorden kan ten aanzien van hun visie gericht op breed overleg.

Fractiewoordvoerder van Grouw roept Menzis alsnog op om het door haar gepropagerde brede overleg alsnog te gaan voeren over de ziekenhuiszorg in Twente.

U bent hier