h

SP haalt in Hengelo handtekeningen op tegen sluiting verzorgingstehuizen

17 april 2014

SP haalt in Hengelo handtekeningen op tegen sluiting verzorgingstehuizen

De SP start Paaszaterdag 18 april met het ophalen van handtekeningen in de Hengelose binnenstad tegen de voorgenomen sluiting van 800 van de 1300 Nederlandse verzorgingstehuizen. Er kunnen vanaf 11.00 uur bij een kraam voor de Hema kaarten worden getekend met de tekst 'Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!'.

De komende weken zal de SP ook in verzorgingshuizen zelf met deze actie aan de slag gaan. De kaarten zijn gericht aan het kabinet om de zorg voor ouderen niet af te breken maar juist in tijden van crisis op peil te houden. 

Volgens de SP heeft dit ook voor Hengelo grote gevolgen: "de bezuinigingen hebben als effect dat ouderen gedwongen zullen moeten verhuizen, en andere ouderen een verzorgingshuis niet meer in komen. Wat dit precies betekent voor het aantal plaatsen voor ouderen in een verzorgingshuis is tot dusver nog onduidelijk. Wel is bekend dat in Zorgcentrum Woolde vooruitlopend op de kabinetsmaatregelen een deel van de kamers al niet meer voor directe zorg voor ouderen beschikbaar. is De SP in Hengelo vindt dat het gedwongen verminderen van behandeling van onze ouderen in een verzorgingshuis niet acceptabel is."

U bent hier