h

Bewoners Veldwijk Noord eisen serieuze compensatie

29 maart 2014

Bewoners Veldwijk Noord eisen serieuze compensatie

Bij de werkzaamheden voor het groot onderhoud van de woningen in het noordelijke deel van Velwijk Noord voelen de bewoners zich ronduit niet begrepen en soms geschoffeerd door de aanpak van Welbions.

Bewoners in opstand tegen uitvoering renovatie

In de Aristotelesstraat, waar de werkzaamheden begonnen, hebben bewoners geeist dat Welbions de gesprekken met bewoners heropend over de aanpak, en over de financiele compensatie in het algemeen, en in de specifieke situaties. Bewoners klagen over veel stof, opgebroken en beschadigde vloeren en geen mogelijkheid om gedurende de werkzaamheden fatsoenlijk te koken. SP raadslid Vincent Mulder werd voor bemiddeling ingeroepen en zorgde voor een bijeenkomst waarbij tientallen bewoners hun hart konden luchten ten overstaan van de projectleider en de maatschappelijk werker van Welbions.

Bijkomende bezorgdheid van bewoners richt zich op de asbestsanering. Een bewoner, zelf ervaring bij het werken in een asbestsaneringsbedrijf is zeer ontstemd over de werkwijze die wordt gehanteerd.  Welbions zegde toe met deze bewoner het hele saneringsprotocol langs te lopen om hem te overtuigen dat volgens de regels wordt gewerkt. Ook zegde Welbions toe meer tijd te nemen voor gesprekken met bewoners over hun ongenoegen. Zo is er een mevrouw met luchtwegproblemen die tijdens de werkzaamheden zwaar benauwd is geworden. Welbions wil dit soort situaties beter in kaart brengen om te zorgen dat mensen tijdelijk naar een andere woning of hotelkamer kunnen verhuizen.  De SP zal in contact blijven met de bewoners om te zien of de afspraken met Welbions tot verbetering leiden.

U bent hier