h

Initiatief tot oprichting moestuinvereniging ondersteund

27 februari 2014

Initiatief tot oprichting moestuinvereniging ondersteund

De SP Hengelo en het Hengelose CDA ondersteunen van harte het idee van enkele bewoners en instellingen  om een nieuwe moestuinvereniging te starten. Het is tevens de bedoeling dat zo'n vereniging tevens groente en fruit verbouwen voor een goed doel.

SP fractievoorzitter Floor van Grouw: ‘We zijn op zoek naar mensen die mee willen doen, maar ook naar mensen die in het bestuur van de vereniging in oprichting, een plaats willen nemen."

Daarom roepen beide partijen geïnteresseerden op om zich aan te melden. Dat kan met een mailtje naar moestuinhengelo@gmail.com. Binnenkort zal deze oproep ook in de nieuwsbrief van de Cliëntenraad WWB (De Alinea) geplaatst worden.

De Cliëntenraad WWB hoopt op een grote respons: ‘We denken dat er animo is voor een dergelijke vereniging. Je hebt iets om handen en kunt bovendien iets betekenen voor anderen’.

Verkenningen

In de afgelopen maanden hebben de raadsleden Ben van Veen (CDA) en Floor van Grouw (SP) de mogelijkheden nader verkend. Er zijn gesprekken gevoerd met de wethouder armoedebeleid (Mariska ten Heuw), diverse ambtenaren en vertegenwoordigers van de Cliëntenraad WWB die erg enthousiast zijn over het idee van de beide partijen. Ook zijn inmiddels de mogelijkheden van verschillende potentiële locaties onderzocht en hebben de eerste enthousiastelingen zich gemeld voor deelname aan het project.

Raadslid Van Veen: ‘De aanmelding van deze enthousiastelingen is een eerste belangrijke stap. Het begint met het enthousiasme van mensen en hun bereidheid om tijd en energie in dit project te steken’. SP Raadslid Van Grouw vult aan: ‘Het is niet aan de politiek om deze kar te trekken, we willen dat mensen dit samen oppakken en zullen dit vanuit onze politieke positie waar nodig ondersteunen. Eind februari komen we weer bij elkaar om de animo te beoordelen en te bekijken welke stappen we dan moeten gaan nemen en welke randvoorwaarden daarvoor gerealiseerd moeten worden. We rekenen op de nodig animo en vertrouwen er op dat de gemeente dit project waar mogelijk zal ondersteunen. Vooral omdat met dit project participatie en armoedebestrijding hand in hand kunnen gaan"

 

U bent hier