h

Feestelijke campagnestart op drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst

24 januari 2014

Feestelijke campagnestart op drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst

“Hou Hengelo Sociaal” is het motto waar de SP de start van de campagne feestelijk mee inluidde. Het werd een drukbezochte avond op 20 januari in Metropool, waar naast interviews met verschillende gasten ook vele leden, waaronder de 30 kandidaten, en andere belangstellenden het gevarieerde programma volgden. Onder hen ook wethouder Lievers en burgemeester Schelberg. Met muzikale intermezzo’s van de Hengelose band Clockwork werd het een bijzondere avond.

Speciale gast was SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman, die na een interessant werkbezoek bij Ambic, de 120 aanwezigen in Metropool haar visie op het Kabinetsbeleid gaf: “De veranderingen in de jeugdzorg in de thuiszorg (de Wmo) en die re-integratie van mensen zonder werk naar banen, lijken in beginsel goed omdat de gemeenten er meer over te zeggen krijgen. Maar de grote ellende is dat het kabinet wel de taken maar niet het geld aan de gemeenten geeft. Het is gewoon een botte grote bezuinigingsoperatie.”

Kooiman gaf helder aan dat het kind in de jeugdzorg letterlijk het kind van de rekening gaat worden als de plannen van Rutte 2 doorgaan. Ook gaf ze strijdbaar aan dat de SP er alles aan doet om samen met de werkers in de zorg en de jeugdzorg deze plannen van het kabinet te stoppen.

Dat de SP dat met succes kan doen werd bewezen door een speciale gast uit AlmeloPeter Sjabbens, die samen met Kooiman zij aan zij de strijd hebben gevoerd voor het openhouden van de gevangenis Karelskamp in Almelo. Na maanden van strijd tegen het belachelijke bezuinigingsplan van Fred Teeven kwam de inkeer bij Teeven en besloot hij het aanvankelijke plan voor sluiting in te trekken. Sjabbens kon melden dat naast hun strijdbare opstelling hun argumenten uiteindelijk ook de doorslag hebben gegeven. De Karelskamp kreeg keer op keer lovende beoordelingen over het met succes begeleiden van gevangenen op een succesvolle terugkeer in de samenleving. In meer onzekerheid verkeerde de derde gast, Peter Stegeman, medewerker van de TBS instelling Oldenkotte in Rekken en actieleider in de strijd tegen sluiting van hun instelling. Stegeman prees de steun die ze van de SP Tweede Kamerfractie, in de persoon van Nine Kooiman mochten ontvangen. De komende week wordt duidelijk of het maandelang actievoeren resultaat zal opleveren. Een strijdbare Stegeman putte hoop uit de heroverweging die Teeven beloofde te zullen maken.

De twee gekozen Politici van het Jaar, maarliefst beide SP ers, Floor van Grouw en Mariska ten Heuw werden vervolgens bevraagd over wat de SP in de afgelopen vier jaar wel en niet heeft bereikt en wat de inzet is voor de komende periode na de verkiezingen van 19 maart.

Van Grouw benadrukte de grootste verdienste van het meebesturen van de stad door de SP: “We hebben Hengelo sociaal weten te houden, door niet te bezuinigen op verenigingen, het bibliotheekfiliaal in de Hasseler Es open te houden, en door niet te bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Daarnaast hebben we de FBK games voor Hengelo weten te behouden, blijft het busvervoer voor ouderen in Hengelo gratis en zorgt Diftar voor lagere kosten voor verreweg de meeste inwoners.’’

Mariska ten Heuw knalde met feestvuurwerk de campagne in door te stellen: “Onze inzet is keihard: Hengelo Sociaal Houden! Dat hebben we laten zien door een stevig armoedebeleid. We laten mensen die het hardst getroffen worden door de crisis niet de dupe worden. Daar hebben we laten zien dat u op ons kunt rekenen. En daarin kan iedereen in Hengelo ook voor de komende vier jaar op ons rekenen.”

 

U bent hier