h

SP solidair met stakers Grolsch

16 oktober 2013

SP solidair met stakers Grolsch

Leden van de Hengelose SP zijn in op bezoek geweest bij de stakers van de Grolsch vestiging in Boekelo. Ze brachten versnaperingen en speelkaarten mee voor de tientallen stakers die posten bij de poort langs de A35. Ook spraken ze onder andere met FNV onderhandelaar Erik de Vries en FNV Bondgenoten kaderlid Jaap Profijt, die al 31 jaar bij de Grolsch werkt.


Onderhandelaars van FNV-bondgenoten Erik de Vries en Jaap Profijt

Gisteren breidde de staking zich uit toen tientallen productiemedewerkers zich voegden bij de distributiemedewerkers die het werk dinsdagmorgen neerlegden. De stakers werden door de directie naar buiten de regen ingestuurd. Inmiddels heeft FNV Bondgenoten gezorgd voor een verwarmde tent, muziek en een hotdog kraam.
Grolsch werknemer Profijt: "Dit is de eerste keer in het bijna 400 jarige bestaan van Grolsch dat er wordt gestaakt. We zijn de tweede dag ingegaan en de onderhandelingen zijn stilgelegd. Vroeger was het een familiebedrijf waar ook goed voor de werknemers werd gezorgd. Maar die sfeer is er niet meer sinds Grolsch in 2008 door de multinational SABMiller is overgenomen."


De stakers wachten op het moment dat de onderhandelingen weer kunnen starten. Maar daar zal dan eerst groen licht van de directie uit Australië moeten komen. Ze eisen een betere CAO met 2,5 % loonsverhoging in plaats van de 0,75 % die geboden wordt. En ook moet het inleveren van drie adv dagen wat de stakers betreft van de baan. De vastberadenheid is groot, ook al omdat de productie volledig stil ligt en er binnenkort niet meer geleverd kan worden. De SP steunt de eisen van stakers en vakbond volledig.


Bij de poort

U bent hier