h

SP: " Prohengelo, CDA en VVD gaan dwars in tegen wensen bewoners"

16 oktober 2013

SP: " Prohengelo, CDA en VVD gaan dwars in tegen wensen bewoners"

Voor de SP was het tot hier en niet verder. In de raadscommissie presteerde Pro Hengelo ('Open, Eerlijk, Anders') raadslid Leo Janssen het om, nadat ze een week daarvoor een brief op poten met vragen aan het college hadden gestuurd, dezelfde vragen opnieuw te agenderen, maar nu mondeling. Blijkbaar was zijn doel er nog meer aandacht voor te vragen en nieuws te genereren.

Vincent Mulder
SP raadslid Vincent Mulder

Dat laatste lukte Janssen, want hij kreeg lik op stuk. Het was de wethouder die een brief voorlas van bewoners van een deel van de van Kempenstraat die, zich enorm gestoord hadden aan de suggestie dat de gemeente niet in samenspraak met hen, de bewoners zou handelen bij het onderhoud van een taludwal achter hun woningen. SP raadslid Vincent Mulder confronteerde de drie fracties met hun zogenaamde opkomen voor de belangen van bewoners, die juist het tegendeel vonden. Raadslid Leo Janssen sputterde met allerlei kwalificaties richting de SP, maar kon niet weerleggen dat Janssen zelf weer een potje stennis aan het maken was. Niet Open, zeker niet eerlijk, en ja wel héél anders.

De heer Knoef, bewoner van de Van Kempenstraat de heer Knoef, een van de bewoners van de Paul van Kempenstraat

Wat is het geval?
Bewoners van de Paul van Kempenstraat 79-95 hebben de gemeente Hengelo een jaar geleden verzocht om samen met hen een plan te maken voor het stuk gemeentegrond achter hun huizen. De heer Knoef, een van de bewoners hierover: "De gemeente presenteerde ons toen een plan, waar alle bewoners, op een na, mee konden instemmen. We waren het er over eens dat de gemeente het talud zou onderhouden, waarvoor een aantal grote bomen gerooid zouden worden en de gemeente zou gaan herplanten. Ook zou er achter onze percelen, een toegangspad komen, waardoor het onderhoud van het talud door de gemeente mogelijk zou blijven. Een paar weken geleden is de gemeente met de werkzaamheden begonnen, met instemming van alle bewoners. We waren dan ook erg boos over de brief van sommige politieke partijen die stopzetting van de werkzaamheden eisten. Wij willen graag dat voor de winter alles klaar is."

Raadslid Vincent Mulder heeft geen goed woord over voor deze manier van oppositie voeren van deze drie fracties: "Naast onze taak als SP raadsleden om het volk te vertegenwoordigen en het college te controleren worden we er nog drukker mee om nu ook raadsfracties van CDA, ProHengelo en VVD te controleren. Ze zeggen namens bewoners te spreken, die er absoluut niet van gediend zijn. Wat ons betreft is dit nu juist weer een staaltje van goed overleg tussen bewoners en gemeente. Blijkbaar is er bij sommige partijen behoefte om stennis te maken tegen de gemeente. Maar voor ons is de maat wat dat betreft vol"

Lees hier de beide brieven die haaks op elkaar staan:
de brief van de bewoners en de brief van de raadsleden

U bent hier