h

SP: "Laat grondeigenaren de Hengelose Prairies weer bebouwen in plaats van opleuken"

3 juli 2013

SP: "Laat grondeigenaren de Hengelose Prairies weer bebouwen in plaats van opleuken"

De SP fractie heeft zich in de Hengelose Raad uitgesproken tegen het gebruiken van 80.000 euro gemeenschapsgeld voor het opknappen van de Hengelose prairies, de kale stadsvlaktes in de Binnenstad. De partij vind een kwart van dat bedrag ruim voldoende om particuliere initiatieven van bewoners mogelijk te maken op dat soort terreinen.

stadsprairie aan De Marskant

SP woordvoerder Vincent Mulder: “Het is in deze tijd van bezuinigingen werkelijk van de gekke dat we een dergelijk groot bedrag besteden aan het puin ruimen van speculanten en grondeigenaren. Neem nou het perceel van het oude politiebureau aan de Marskant. De grondeigenaar, Domijn destijds, heeft bewust het puin van het pand op het terrein achtergelaten. Gevaarlijk betonstaal en scherpe stene vormen een grote belemmering om het terrein toegankelijk te maken voor inwoners. Nu zal de gemeente met 80.000 euro de eigenaar de mogelijkheid bieden om dit puin op kosten van de gemeenschap af te voeren? De eigenaar, momenteel Welbions, moet gewoon een realistisch bouwplan maken en er stadswoningen gaan bouwen.”

De SP baseerde zich met name op de recentelijke initiatieven van eigenaren en particulieren om zelf gewoon hekwerken te verwijderen en speelterreinen te creëren. Mulder: “daar is blijkbaar geen gemeentegeld voor nodig om tot resultaat te komen. Straks houdt iedere speculant de hand weer op de knip, omdat de gemeente wel schuift. Bovendien zijn die vlaktes bedoeld om betaalbare woningen te bouwen in deze tijd. Laat de gemeente en Welbions daar tijd en energie insteken. Met 80.000 euro alleen al kun je alvast weer één betaalbare woning bouwen.”

De SP diende een voorstel in om 60.000 euro te besparen op een dergelijke uitgave. Dit voorstel haalde het net niet, vanwege de stemmen van Prohengelo, Pvda, Groenlinks en Burgerbelangen voor een dergelijke verspilling voor het opruimen van de rommel van anderen in deze tijden van crisis.

De Prairies van Hengelo
En de fotoreportage

U bent hier