h

SP wil dat gemeente samen met volkstuinders voorjaarsschoonmaak houdt

24 april 2013

SP wil dat gemeente samen met volkstuinders voorjaarsschoonmaak houdt

De SP heeft geconstateerd dat op een aantal gemeentelijke volkstuincomplexen in Hengelo er een dump is ontstaan van tuinafval, landbouwplastic, afgedankte tuinstoelen, hout, en ook dakleer van schuurtjes. Onlangs leidde een dergelijke afvalberg tot een brand op het complex Zwavertweg ter hoogte van NS station Hengelo Oost.

Afval bij volkstuinen

Bewoners en volkstuinders zijn het al lange tijd zat en eisen van de gemeente dat die handhavend optreedt tegen deze afvaldump. De SP fractie wil van de gemeente dat ze de contracten die met volkstuinders zijn afgesloten naleeft en dat betekent dat ze samen met de volkstuinders zorgt voor een nette en schone volkstuinomgeving. Dat zou betekenen dat de gemeente aan de ene kant zorgt voor het schoonmaken van de afvalplaatsen en dit voorjaar zorgt voor afvalcontainers waar volkstuinders gezamenlijk hun afval in kwijt kunnen.

SP raadslid Vincent Mulder: "Veel volkstuinders die we spreken zijn best bereid om voor iets meer huur een jaarlijkse schoonmaak te kunnen houden, waarbij de gemeente zorgt voor afvoer van aangeboden tuinafval."
Ook zou volgens de SP fractie de gemeente die huurders die hun tuin en omgeving niet goed onderhouden moeten aanspreken en desnoods de huur opzeggen. Mulder: "Alleen wanneer je met een schone lei en goeie afspraken begint is het mogelijk dat tuinders zelf het beheer van de complexen doen. Veel tuinders zijn ook best bereid om een beheerdersvereniging te vormen, waarin alle tuinders deelnemen. Dit voorkomt ook dat volkstuincomplexen plaatsen worden waar mensen van buiten menen makkelijk hun afval te kunnen dumpen. "

Afval bij volkstuinen

U bent hier