h

Scholieren doen mee in actie tegen 'asociaal leenstelsel'

4 april 2013

Scholieren doen mee in actie tegen 'asociaal leenstelsel'

Steeds meer Hengelose scholieren willen op de foto in protest tegen de plannen van dit kabinet met het zogenaamde 'Sociale leenstelsel'. De Hengelose ROOD-jongeren bezoeken de middelbare scholen in Hengelo om deze plannen onder de aandacht te brengen en ze te vragen mee te doen voor het behoud van de studiefinanciering voor studenten. Inmiddels zijn al honderd scholieren in het kader van de actie op de kiek gegaan.

Scholieren met bord Studieschuld 30.000 euro

ROOD woordvoerder Hugo Koetsveld: “Door de afschaffing van de studiefinanciering zullen studenten veel moeten gaan lenen. Het kabinet is dus van plan om studenten met een forse schuldenlast van gemiddeld 30.000 euro op te zadelen. Veel jongeren zien daarom af van doorstuderen. Daarnaast worden studenten ook nog op kosten gejaagd door de afschaffing van de OV-studentenkaart. Door deze maatregelen komt de toegankelijkheid van het onderwijs is in het geding, Scholieren van nu worden de dupe van het onderwijsbeleid van Rutte II. Studeren dreigt weer een elite-hobby te worden. Daarom is actie nu hard nodig.”

De tijdens de actie gemaakte foto's waarbij scholieren op de foto gaan met hun toekomstige studieschuld worden gepubliceerd op de facebookpagina van ROOD: www.facebook.com/ROODjongSP/photos_albums

Scholieren met bord Studieschuld 30.000 euro Scholieren met bord Studieschuld 30.000 euro

Ruim 10.000 studenten minder door schuldenstelsel

U bent hier