h

SP vindt plakken van verkiezingsposters geen werk voor ambtenaren

18 juli 2012

SP vindt plakken van verkiezingsposters geen werk voor ambtenaren

De SP fractie zal tijdens de raadsvergadering van 17 juli as. vragen stellen over de ingesleten gewoonte bij politieke partijen om ambtenaren van de gemeente de hun verkiezingsposters op de gemeentelijke verkiezingsborden te laten plakken.

affiche Nu-SPDe SP heeft zich vanaf het invoeren van deze zogenaamde 'ambtelijke service' hiertegen verzet. SP raadslid Vincent Mulder: "Of het nu om gemeentelijke of landelijke verkiezingen gaat, de SP vindt het belachelijk dat de politieke partijen niet hun eigen verkiezingsposters kunnen plakken. Dat horen ambtenaren zeker niet te doen."

Deze week kregen de partijen weer een bericht dat ze hun posters bij de gemeente aan kunnen leveren, waarna ze door ambtenaren op de 25 verschillende verkiezingsborden in de gemeente zullen worden geplakt. De SP wil van andere partijen en van het college weten of ze - zeker in deze tijd - dit plakken niet gewoon gewoon aan de partijen zelf wil laten.
Mulder: "Zeker in deze tijd van bezuinigingen lijkt het mijn partij dan nu toch zeker tijd om dit onmiddellijk te stoppen en de partijen de posters zelf te laten aanbrengen.

De SP heeft inmiddels haar eigen posters zelf al op de meeste borden geplakt.

U bent hier