h

Hoog tijd voor een beregoeie plaats voor skaters

10 juli 2012

Hoog tijd voor een beregoeie plaats voor skaters

Tijdens de onthulling van het berenkunstwerk, zaterdag 7 juli, vroeg de Hengelose afdeling van ROOD, jong in de SP, aandacht voor de skaters die al lang wachten op een aantrekkelijke skatevoorziening in het centrum van de stad. De SP jongeren zijn van mening dat, nu de beren een mooie plaats hebben gevonden, het tijd is dat er ook werk wordt gemaakt van een mooie centrumlocatie voor skaters. Getooid met een spandoek, ballonnen en handtekeningenlijsten verkondigde ROOD deze boodschap tijdens het onthullingevenement van het kunstwerk op de markt.

skaters met spandoek

Op deze zonovergoten zaterdag werden opnieuw handtekeningen verzameld en gingen de jongeren in gesprek met bezoekers van de binnenstad. Hieruit bleek dat de steun voor een goede centrale skatevoorziening erg breed is. Veel mensen, van jong tot oud, zien het belang van een aantrekkelijke skateplek waar jongeren hun sport kunnen beoefenen en activiteiten kunnen ontplooien. Juist een locatie in het centrum is belangrijk, omdat die goed bereikbaar is voor iedereen in Hengelo, maar ook vanuit omliggende plaatsen. Verder is er veel meer sociale controle dan wanneer skaters weggestopt worden aan de rand van de stad. En in combinatie met de aanleg van natuur en kunst biedt het een uitstekende mogelijkheid om skaters in contact te brengen met binnenstadbezoekers.

handtekeningen voor skatebaan

Inmiddels zijn er sinds de start van de handtekeningenactie, drie maanden geleden, al meer dan 600 handtekeningen binnen. ROOD Hengelo zal de komende tijd onverminderd doorgaan met het verzamelen van steun voor een beregoede skatevoorziening in het centrum van Hengelo.

Skatepark is de kans voor levendigheid in centrum Hengelo
Veel steun voor nieuwe skatebaan
Geef jongeren skatebaan terug
Jongeren en makers overdonderd door sloop van de skatebaan Weusthag

U bent hier