h

SP en PvdA voor herbezinning sloop

28 juni 2012

SP en PvdA voor herbezinning sloop

In de lange strijd voor het behoud en de renovatie van betaalbare woningen heeft de SP dit keer in samenwerking met de PvdA een poging gedaan om de druk op Woningcorporatie Welbions te vergroten om 88 betaalbare woningen niet te slopen, maar op te knappen.

In de gemeenteraad werd een ingediende motie van SP en PvdA om Welbions tekst en uitleg te vragen over het financiële plaatje van de sloop niet gesteund. De motie die Welbions bij de les wil houden werd niet gesteund door VVD(5), CDA(6), Pro Hengelo(4), Burgerbelangen(4) D66(3), Groenlinks(3) en CU(1).

Laagbouwwoning aan de Goudenregenstraat

Welbions schendt een belangrijke afspraak door geen woningen terug te bouwen na sloop van de woningen. De SP fractie had eerder berekend dat dit naast verlies van betaalbare huurwoningen voor de corporatie jaarlijks een derving van 350.000 euro aan inkomsten betekent. Ook betekent het volgens SP raadslid Vincent Mulder een nieuwe Hengelose prairie, een kale sloopvlakte in de stad.

Mulder: “Welbions heeft de bewoners van deze 88 woningen op aanzegging van sloop uit hun huizen gejaagd, met als mededeling dat na de sloop er voorlopig geen nieuwe woningen zullen worden gebouwd. Dat is een grove schending van de afspraak met de Gemeente. In het plan voor Veldwijk Zuid is vastgelegd dat de woningen gesloopt zouden moeten worden voor nieuwbouw.
Welbions streeft een destructief beleid na. Slopen van betaalbare huurwoningen en zelf een financieel gat creëren.”

Flat aan de Goudenregenstraat

Binnenkort zal de SP het college aan de tand voelen over de prestatieafspraken die met Welbions maar niet te maken lijken te zijn. En op 4 september is er een bijeenkomst van de Raad met Welbions, waarbij de SP Welbions zal confronteren met het desastreuze sloopbeleid.

U bent hier