h

SP ouderen pleiten voor fitness toestellen bij skatepark

9 februari 2012

SP ouderen pleiten voor fitness toestellen bij skatepark

De SP ouderen zien een skatepark in het centrum van de stad als een prima plek, die bij uitstek ook voor ouderen meer aantrekkelijk gemaakt kan worden. En dan denken ze niet alleen aan een jeu de boules baan maar ook aan speciale fitness buitentoestellen voor ouderen. Het zijn trimtoestellen waarmee ouderen hun been, arm en rugspieren kunnen oefenen. De ouderen vinden het centrale skatepark in de stad een uitstekende mogelijkheid voor ontmoeting van oud en jong.

SP bestuurslid en oud raadslid Jean Rouwet ziet veel voordelen in een dergelijke combinatie: "Naast het feit dat de aanleg van een centraal skatepark voor jongeren midden in Hengelo een uitstekend idee is vanwege de verlevendiging van de stad biedt het een prachtige gelegenheid om ook ouderen daar een ontmoetings- en activiteitenplek te geven."

fitness voor ouderen in Spanje
Fitness voor ouderen in Salamanca, Spanje

Een paar jaar geleden op vakantie in Spanje zag Rouwet met eigen ogen een dergelijk fitnessplaats in een park in Salamanca: "Het was fantastisch om te zien en mee te maken dat ouderen geheel ontspannen - met elkaar aan de praat - aan het fitnessen waren in de buitenlucht." Hij heeft er meteen foto's van genomen en zinde op een idee om dit ook in Hengelo te promoten. Nu bij de discussie over het skatepark in de binnenstad van Hengelo vormt dit idee volgens hem een prima aanvulling. Op die manier kan er voor relatief weinig geld een mooie plek worden gecreëerd voor ontmoeting tussen jong en oud.
Rouwet is voorman van de SP ouderen in Hengelo die tijdens maandelijkse bijeenkomsten de lokale en landelijke politiek bespreken.

Jean Rouwet op fitness-apparaat in Spanje
Jean Rouwet op fitness-apparaat in Spanje

U bent hier