h

'Skatepark is dé kans voor meer levendigheid in centrum Hengelo'

15 februari 2012

'Skatepark is dé kans voor meer levendigheid in centrum Hengelo'

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Hengelose stadhuis stonden oud en jong, bezorgde bewoners en pleiters voor meer leven in de stad, kortom twee culturen tegenover elkaar. Op de ruim 50 stoelen in de burgerzaal zaten raadsleden, ouderen, meest leden van het actiecomité 'geen ramp in de Bataafse Kamp'. Daarachter op een flinke kluit meer dan 50 jongeren, sommigen met haarbedekkende mutsen met een spandoek "Hengelo, Sluit de skaters in je hart'. Kortom een formule voor een spannende avond.

skaters bij het debat

Vanuit de Skatewerkgroep Hengelo gaf de oudere skater en tevens architect Marco Matic een beknopte heldere inleiding: een Skatepark is een uitgelezen kans voor een levendig Hengelo. Hij gaf aan dat in de meeste gevallen deze jonglerende jongeren naar buitenplaatsen van de bebouwing worden gedreven: 'sympathiek idee, maar ja, de overlast hè?'.
Vanuit de omwonenden van de voorkeurslocatie Bataafse Kamp kwam het tegengeluid: Prima, een plek voor skaters, maar het zorgt in de regel, en zeker in de nabijheid van het centrum voor overlast, in het park waar nu al overlast is (achtergelaten drankflessen, rotzooi). Daarom: skatepark prima, maar niet bij ons, dus verderop.
Het werd een interessante ontmoeting, waarbij oud met jong in discussie ging. De standpunten waren al vooringenomen, maar toch....
Oud SP voorman Jean Rouwet vatte het bondig samen: "Dit is vanavond wat we allemaal zouden moeten willen voor de Bataafse Kamp: ontmoeting, discussie, kunst en kunstigheid, begrip en verbazing."

De kunstigheid was er ook nog in de stadhuishal, waar 15 BMX'ers op hun fietsjes hun capriolen lieten zien, als mooi intermezzo in een nog niet gelopen race.

ROOD heeft hart voor skaters

U bent hier