h

SP: Welbionsdirectie moet eigen salaris verminderen

1 januari 2012

SP: Welbionsdirectie moet eigen salaris verminderen

De SP fractie heeft naar aanleiding van een vergelijkend onderzoek naar salarissen van directies van woningcorporaties vragen gesteld over de ruim 6 ton die daarvoor door de Welbionsdirectie in 2010 werd geïncasseerd. Naast de salarissen en vergoedingen van twee directeuren ging het ook om de afkoopregeling van de derde directeur die in dat jaar afscheid nam.

De SP wijst er op dat deze hoge notering voor Welbions zeker geen eervolle vermelding is. Raadslid Vincent Mulder: "In dit jaar heeft de corporatie zelf aangegeven 10 % te moeten bezuinigen op de bedrijfsvoering en er met minder werknemers zal moeten worden gewerkt. Dan kunnen ze het niet maken door exorbitante directiesalarissen in tact te laten."
"Ook dit jaar gaf Welbions te kennen dat het enkele bouwprojecten moet schrappen vanwege de economische crisis. Allemaal redenen", zo vindt Mulder "om vooral die salarissen te beteugelen en met minder genoegen te nemen."

De SP herinnert er aan dat directies van woningbouwcorporaties met publiek bezit om gaan en daarom ook geenszins gewone bedrijven zijn die op de vrije markt opereren. Geld dat naar directiesalarissen gaat kan niet worden geïnvesteerd in sociale woningbouw. En als er iets onder druk staat in deze tijd is het wel tekort aan betaalbare woningen.
De SP verwacht van het college van B en W dat ze in gesprek gaan met de enige Hengelose Woningbouwcorporatie om tot matiging van de salarissen en vergoedingen voor de directie te komen en ook daarbij te pleiten voor verlaging van de vergoedingen voor de 6 leden van de Raad van Commissarissen.

De vragen van de SP
Willekeur troef in corporatieland (De Stentor)

U bent hier