h

Complimenten voor Aqua Dik en Actief in Twentebad in Hengelo

15 januari 2012

Complimenten voor Aqua Dik en Actief in Twentebad in Hengelo

Ook voor dikke mensen is het belangrijk om goed op de gezondheid letten. Vaak proberen ze dat te beïnvloeden door het volgen van afvaldiëten. Hoe frustrerend dat is weten we allemaal wel. Want de kilootjes vliegen vaak na een (crash) er even vlug weer aan.

Een goede manier om de gezondheid te beïnvloeden, is te zorgen voor een goede conditie. Regelmatig bewegen is gezond, maar voor sommigen vaak moeilijk en pijnlijk. Na een lange tijd niet actief bewegen is het vaak weer zwaar om op gang te komen. Een van de beste manieren om snel, leuk en goed de conditie te verbeteren is bewegen in water. In het water ben je lekker licht en worden je gewrichten minder belast. Je voelt je lekker vrij en bent in staat tot dingen, die je niet voor mogelijk had gehouden.

Sinds 2002 heeft de Nederlandse Obesitas Vereniging hiervoor een eigen zwemgroep opgericht waar mensen met overgewicht in een besloten groep “veilig” kunnen bewegen. Door de alom bekende bezuinigingen, ook voor de diverse patiënten verenigingen en dus ook voor de Obesitasvereniging zouden de kosten voor de deelnemers zo hoog oplopen, dat er geen zwemmen meer mogelijk was voor deze doelgroep.

Op initiatief van de zwembegeleidster Janine, die opkomt voor de belangen van de zwemmers en het belangrijk vindt dat de groep zal voortbestaan, is het gesprek aan gegaan met het Twentebad.

In samenwerking met en dank aan het Twentebad Hengelo gaat deze groep zwemmers met dezelfde voorwaarden verder onder de noemer Aqua Dik en Actief. Onder enthousiaste leiding van de drijvende krachten badmeester Edward en zwembegeleidster Janine. Naast de wekelijkse zwemavonden kunnen de zwemleden met hun all-inclusive abonnement als zij willen ook deelnemen aan andere Twentebad zwemsport activiteiten en is hopelijk de drempel om dat te doen ook minder hoog. Zo blijft het financieel behapbaar voor iedereen en blijft Aqua Dik en Actief een sportieve veilige zwemplek met plezier en gezelligheid.

Floor van GrouwOp woensdag 4 januari startte de zwemgroep Dik en Actief onder toeziend oog van de heer Floor van Grouw,fractievoorzitter in de gemeenteraad van de SP hun les in het nieuwe jaar. De heer van Grouw was onder de indruk. Hij gaf zijn blijk van waardering voor de deelnemers, de organisatie van de zwemgroep en de medewerking van het Twentebad. Hij dacht te kunnen spreken namens de gehele gemeenteraad: “Zo ervaar je maar hoe goede burgerinitiatieven en Gemeente veel voor elkaar kunnen betekenen. Er is een goede oplossing gevonden om deze goede sportactiviteit voort te zetten voor de al toch kwetsbaardere doelgroep.”

Voor meer informatie over de Aqua Dik en Actief groep ( elke woensdag 21-22 uur Twentebad) kunt u contact opnemen met Janine tel.074-2778789 of het Twentebad Tel.2434241

U bent hier