h

Meer woonruimte voor huurders bloemenbuurt

1 december 2011

Meer woonruimte voor huurders bloemenbuurt

De hulpdienst van de SP in Hengelo is tevreden over het resultaat van haar bemiddeling bij een probleem van huurders in de Bloemenbuurt. Het betreft de aanpak van Welbions bij de afvoer van een oude moederhaard in de “verpleegsterswoningen” in de Bloemenbuurt. Woningcorporatie Welbions zorgt dat de bewoners van deze kleine huurwoningen extra ruimte krijgen, door overbodig geworden kachels te verwijderen.

Welbions volgt advies SP hulpdienst
In de piepkleine woningen zijn door Welbions in 2010 om veiligheidsredenen nieuwe combiketels geplaatst. Daarbij zijn alle bewoners aangeschreven dat de “oude moederhaard” blijft staan tot de geplande sloop van de woningen in 2015. Omdat de oude moederhaarden flinke afmetingen hebben en de woonkamers toch al erg klein zijn, betekende dit besluit voor de bewoners overbodig ruimteverlies in de toch al kleine woningen. Om die reden had een bewoonster de hulpdienst van de SP gevraagd na te gaan of de oude haard geen gevaar oplevert (mogelijk asbest in de haarden) en eventueel alsnog verwijderd kon worden.

auto WelbionsNa een vruchtbaar overleg tussen de SP hulpdienst en Welbions, is door de corporatie besloten om in de woning van de betreffende bewoonster op proef na te gaan of dit kon zonder verwijderingsvergunning. Dit onderzoek werd in aanwezigheid van een asbestdeskundige en een bouwbedrijf uitgevoerd. Er bleek dat de haard geen asbest bevatte, waarna de haard onmiddellijk kon worden verwijderd.

Welbions zal de uitkomst van deze proef meenemen bij een eventueel besluit om alle bewoners deze extra service aan te bieden. Mocht er wel sprake zijn van asbest, betekent dit dat een bewoner om veiligheidsreden maximaal een halve dag de woning moet verlaten.

Marnix Morsink, medewerker van de SP HulpdienstSP medewerker Marnix Morsink: " Ik vind dat Welbions hier een pluim voor verdient. Het blijkt dat de afspraken die onze hulpdienst met Welbions heeft gemaakt voor direct en kort overleg vruchten begint af te werpen. Wij volgen met de huurders de woningcorporatie nauwgezet in haar doen en laten, maar hierin zijn ze zeer correct opgetreden."

Contact met de hulpdienst

U bent hier