h

SP start Keten van Solidariteit bij de SWB

3 september 2011

SP start Keten van Solidariteit bij de SWB

De SP is in Hengelo bij het Sociaal WerkvoorzieningsBedrijf de SWB een handschoenenactie gestart, De ketting van Solidariteit. Tientallen werknemers voorzagen de werkhandschoenen van hun harteknreet, een oproep aan het Kabinet om de drastische plannen voor de bezuinigingen bij het vuilnis te zetten.

keten van werkhandschoenen

Deze aan elkaar geregen werkhandschoenen vormen het begin van de Ketting van Solidariteit, ofwel een keten van verzet. De werkhandschoenen staan voor trots, kracht en vastberadenheid. Precies zoals veel mensen in de sociale werkvoorziening zich in hun werk voelen. Op verschillende plaatsen in het land worden op deze wijze kettingen verzameld die uiteindelijk bij deze regering zullen worden aangeboden.

De komende weken wordt deze actie in Hengelo verbreed en zullen er telkens op zaterdagen tussen 11.00 en 16.00 uur werkhandschoenen kunnen worden getekend bij de SP kraam tegenover de Hema. Mensen kunnen daar hun steun betuigen aan de werknemers van de sociale werkvoorziening.

swb'ers

Het kabinet wil de hakbijl zetten in de sociale werkvoorziening door er 650 miljoen op te bezuinigen. Ondanks massaal protest tegen deze plannen door de gezamenlijke gemeenten in Nederland op 9 juni in Ulft blijft minister Donner halsstarrig bij zijn plannen. In Nederland werken er tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking op een beschutte werkplek, waaronder enkele honderden in Hengelo. Het zijn trotse werkers die een belangrijke bijdrage leveren in onder andere groenvoorziening, schoonmaak, postbezorging en industrie. De werknemers stappen nu uit de onzichtbaarheid en gaan samen met de SP in verzet tegen de plannen van het Kabinet.

U bent hier