h

SP: OV gestript, pak het voordeel en meld het nadeel!

3 juli 2011

SP: OV gestript, pak het voordeel en meld het nadeel!

De SP brengt as. zaterdag 2 juli haar meldpunt voor OV-chipkaartgebruikers onder de aandacht. Op zaterdagochtend worden op diverse busstations in Overijssel aan reizigers zakjes "OV-chips" uitgedeeld. van 8.30 tot 12.00 uur gebeurt dit ook bij het NS busstation in Hengelo Bedoeling is de reizigers te wijzen op het klachtenmeldpunt over het gebruik van de OV-chipkaart. Het meldpunt is te vinden op ovchipleed.nl of op de provinciale SP-site.

De strippenkaart is per 1 juli afgeschaft in Overijssel. De SP heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gevraagd voor een goede OV-chipkaart en altijd gepleit dat de strippenkaart pas afgeschaft mag worden als alle problemen opgelost zijn en als zeker is dat het voor de reiziger niet duurder wordt. De realiteit is dat zowel het provinciebestuur als de regering van mening is dat daar niet op gewacht hoeft te worden en dus is de strippenkaart afgeschaft. Neemt volgens de SP niet weg dat we de problemen met de OV-chipkaart goed in kaart moeten blijven brengen om vervolgens te zorgen dat ze zo snel mogelijk worden opgelost. Daarom zal het meldpunt OV-chipleed gebruikt worden om klachten te bundelen van mensen die problemen hebben met de nu verpicht gestelde OV-chipkaart.

SP-Statenlid Marianne Breedijk: "Ondanks het verzet van de SP is de strippenkaart nu echt verleden tijd. Des te belangrijker is het dat we ons blijven inzetten voor het verbeteren van de OV-chipkaart zodat het openbaar vervoer beter wordt en door meer mensen en tegen lagere kosten gebruikt kan gaan worden. Daarom gaan we zaterdag met reizigers praten en horen waar de schoen wringt. Als dank voor het gesprek krijgt de reiziger een zakje heerlijke "OV-chips" mee, de light-versie, want nu zonder strippenkaart."

U bent hier