h

SP: 'Bewoners overvallen door nieuwe sloopplannen Klein Driene'

24 juli 2011

SP: 'Bewoners overvallen door nieuwe sloopplannen Klein Driene'

De SP heeft het college van B en W de irritatie overgebracht van bewoners van woningen langs de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Afgelopen week heeft Welbions bewoners van 88 woningen laten weten dat hun woningen al in 2014 onder de sloophamer gaan.

Welbions wil deze woningen slopen
Welbions wil deze woningen slopen

De SP fractie is zeer verbaasd over dit voornemen. Nog maar een paar maanden geleden hebben de raadsleden op bezoek bij Welbions te horen gekregen dat de plannen voor deze woningen slechts op langere termijn bekend zouden worden. Enkele bewoners geven ook aan dat , toen ze een half jaar geleden de woningen huurden, ze te horen kregen dat sloop de eerste 5 tot 7 jaar niet aan de orde was. Bewoners zijn daar kwaad over omdat ze op dat bericht flink in de hun woningeninrichting geïnvesteerd hebben, terwijl nu blijkt dat ze er volgend jaar al uit moeten. Bewoners van de laagbouwwoningen geven aan dat nog maar pas geleden er een flinke onderhoudsbeurt aan de woningen is gepleegd, waardoor ook daar de verwachting is gewekt dat ze de komende jaren rustig zouden kunnen blijven wonen. Bij hen is nu veel onrust over waar ze naar toe moeten.

Opnieuw sloop zonder concrete nieuwbouwplannen
Vincent Mulder, SP-raadslid beaamt die onrust: "De afgelopen 10 jaren zijn er honderden betaalbare woningen gesloopt. Dit is de zoveelste keer dat Welbions wel aangeeft te slopen, maar er ondertussen geen betaalbare woningen voor terugbouwt. We krijgen er nu straks weer een prairie bij. Overal in de stad liggen de sloopvelden nog onbebouwd. Overigens meent de heer Rupert van Welbions dat de entree van de stad meer gebaat is bij de dure appartementwoningen die aan de andere kant van de straat zijn verrezen. Dit lijkt op wanbeleid van deze woningcorporatie."

Welbions wil deze woningen slopen
Dure appartementen aan de overkant

De SP heeft het college van B en W gevraagd om Welbions te dwingen eerst plannen voor betaalbare nieuwbouw te presenteren alvorens ook maar een steen te slopen.

U bent hier