h

SP ouderen naar Nordhorn

17 juni 2011

SP ouderen naar Nordhorn

Dinsdag na Pinksteren heeft een groep ouderen van de SP een uitstapje gemaakt naar de dierentuin in Nordhorn. Deze kleinschalige dierentuin bevindt zich op een goed half uur rijden vlak over de grens bij Denekamp. (Voor een van de deelnemers zelfs op fietsafstand).

SP ouderen uit Hengelo in Tierpark Nordhorn

De dierentuin kwam enkele jaren geleden in het nieuws door de ontsnapping van zeehond Hannes die de Vecht wist te bereiken en vervolgens afzakte naar Kampen. Daar werd hij weer gevangen en vandaar overgebracht naar de zeehondenopvang van Leny ’t Hart in Pieterburen waar hij uiteindelijk in de Waddenzee werd vrijgelaten.
Maar naast zeehonden waren er allerlei andere soorten dieren en volières met velerlei vogels. Ook was er een complete boerderij met verschillende huisdieren, oude werktuigen en gereedschappen en een historische huisinrichting, Daarnaast was er een avontuurlijk wandelpad langs een zijarm van de rivier Vecht en een prachtige grote speelgelegenheid voor de kinderen. En natuurlijk was er ruimschoots gelegenheid voor kaffee mit kuchen. Kortom het was een mooie dag die door iedereen als zeer de moeite waard is ervaren.

U bent hier